TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.964,48 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.533,77 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 61.253,64 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.866,29 Ft (tonna)
Repcemag: 159.604,60 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.503,23 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,78
USD: 359,69
CHF: 396,83
GBP: 450,76
Hirdetés
Vérveszteség

Vérveszteség

Hírek - 2017.01.06

Nyomozók vitték el Lengyelországban, de később elengedték az egyik legnagyobb magyar húsipari cég olasz főtulajdonosát, Piero Pinit. A Pini Polonia egyes vezetőit adócsalással és feketemunkával gyanúsítják.

Akciódús videóban kapta a főszerepet egy hónapja Piero Pini, a magyar hússzektorban is meghatározó érdekeltségekkel rendelkező olasz befektető a minap egy lengyel hatósági eljárás során. Lengyelország legnagyobb vágóhídjának főtulajdonosát, valamint ottani ügyvezetőjét magukkal is vitték az adónyomozók egy rajtaütésszerű akcióiban, amiről videó is készült. December 8-án reggel a lengyel Központi Nyomozó Iroda (CBŚP) akciója során több mint 200 rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis nemcsak tősgyökeres helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoznak. Pedig a szakmában hajdan kevesen hitték volna, hogy ekkorára nő majd a rendszerváltással szinte egy időben startolt Pini-birodalom, amelynek bölcsője lényegében Magyarországon ringott.

„Pinit már nem fogja a kard", mondta egyik partnere kellő iróniával róla, aki már nem aggódik érte. Pár évvel ezelőtt lehet, hogy még belebukott volna egy ekkora - forintban számolva többmilliárdos - büntetésbe, de ma már szerinte nem. Ha esetleg jogerőssé is válik, komolyabb megrázkódtatás nélkül ki tudja fizetni.




Forrás: Figyelő Online

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megszülettek az európai gazdatüntetések első eredményei

A gazdák európai szintű összefogásának hatására az Európai Bizottság néhány területen újragondolta a Közös ...