sertéshús

Együnk-e több sertéshúst?

A hazai termékek biztonságosak és mértéket tartva egészségesek is

A hazai, átlagosan évi 25 kilogrammos fejenkénti sertéshúsfogyasztás ugyan soknak mondható, heti két-három alkalommal fogyasztva és megfelelően elkészítve azonban 
a sertéshúsok nagyon jól beépíthetőek a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozásba.

kenyér

Tudatosabban választunk kenyeret

A Magyar Élelmiszerkönyv szigorításai nyomán javult a minőség

Az utóbbi években megfigyelhető tendencia azt mutatja, hogy visszaszorulóban van a fehér kenyér fogyasztása, viszont egyre több barna, teljes kiőrlésű kenyeret eszünk, ami egészségesebb – mondja Horzsa Krisztina dietetikus és okleveles élelmiszermérnök, akit a Magyar Élelmiszerkönyvben két éve 
a kenyerek összetételére vonatkozóan bevezetett változásokról kérdeztünk.

Állatorvos

Állatorvoshiány vidéken

Hogyan tehető vonzóvá a háztáji és haszonállat-gyógyítás?

A hatósági és a szolgáltatói állatorvoslás területén egyaránt a megfelelő életpályamodellek kialakítására van szükség dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora szerint. 
Az egyetem ezt például a nagyobb gazdaságoknál futó ösztöndíjprogramokkal segítené elő, amivel a közeljövőben emelni lehetne a gazdasági haszonállatokkal foglalkozó állatorvosok arányát.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom