öntözés

Többet vízzel, mint erővel

Az öntözés hatása a fenntartható, fejleszthető növénytermesztésre

Jelenleg csak a magyarországi termőföldek két százalékát öntözik. Pedig az emelkedő átlaghőmérséklet és a csapadék mennyiségének csökkenése miatt óriási szükség lenne az öntözéses gazdálkodásra, ami megtérülő befektetésként a termésátlag és termésbiztonság javulásához vezetne.

tápanyagellátás

Hassunk oda! De hova?

Célzott kezeléssel tudjuk fokozni a növények teljesítményét

A növények működése nem túl bonyolult. Persze biztosan megbuknék, ha visszaülnék az egyetemi padba, és ezt mondanám a növényélettan-professzoromnak.

növénytermesztés

Hazánk szántóföldi növénytermesztése

A klímaváltozás hatásai mérsékelhetők, az eredményesség fokozható

Magyarország mezőgazdasága – ezen belül a növénytermesztés is – folyamatos és intenzív fejlesztésen megy keresztül. Ehhez hozzájárulnak az egyetemek, kutatóintézetek legújabb eredményeinek gyors innovációi, a kormány kiemelt gondoskodása és támogatása, továbbá a biológiai alapok és az agrotechnika intenzív fejlődése.

gabona

Rajt-cél győzelem – A korai fejlődési fázisban szerzett előny a betakarításig kitart

A növények termőképességének fokozása, a termés növelése a gazdálkodók egyik alapvető célja. Az eredményt számtalan tényező befolyásolja, melyek közül az időjárásra ugyan nem tudunk hatni, mégsem vagyunk teljesen védtelenek vele szemben, hiszen a növények ellenálló képessége javítható. Ennek egyik eszközét a manapság egyre elterjedtebb és elfogadottabb biostimulátorok jelentik.

élelmiszer

Kiváló minőségű magyar élelmiszert, vagy külföldit? – A hazai növénytermesztés napjainkban

In medias res – a dolgok közepébe vágva – olyan lesz a jövőnk, amilyenné tesszük! Cselekedni kell, és minél hamarabb annak érdekében, hogy a magyar növénynemesítés megerősödve ismét elfoglalja méltó helyét a magyar kutatásban, innovációban, és növelje ismertségét és elismertségét – elsősorban a hazai termelők körében, de akár határon túl is, mint a fénykorában.

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom