TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

Hírek - 2024.01.15

2024-ben is számos izgalmas rendezvény várja az agráriumban dolgozókat, a mezőgazdaság, a kertészet és állattartás iránt érdeklődőket.

Szakmabeliként mindenképp érdemes ellátogatni egy-egy eseményre, a kiállítások, konferenciák és bemutatók ugyanis remek lehetőséget kínálnak a legújabb technológiák megismerésére, a szakmai kapcsolatok építésére és az agrárszektor fejlődésének nyomon követésére. Ráadásul többségük családi programként sem utolsó.

De hogy melyik az a 17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, ami mindenképpen megér egy látogatást? Cikkünk folytatásában bemutatjuk az év legnívósabbnak ígérkező agrárrendezvényeit!
 

17 kiemelkedő mezőgazdasági kiállítás 2024-ben
 

Nemzetközi agrárrendezvények
 

Agritechnica ASIA – Fókuszban a korszerű gépesítés
Időpont: május 22–24.
Helyszín: Thaiföld, Bangkok, Bangkoki Nemzetközi Kereskedelmi és Kiállítási Központ (BITEC)

17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

Az Agritechnica a világ egyik vezető mezőgazdasági technológiai kiállítása, ahol a legújabb innovációkat és gépeket mutatják be. A rendezvény látogatói megismerkedhetnek a növénytermesztés legújabb trendjeivel és a gépfejlesztésekkel. A felvonultatott technológiák segíthetnek a gazdálkodóknak, hogy eredményesebben küzdjenek meg az ágazat aktuális kihívásaival. Bár az európai Agritechnica legközelebb 2025-ben kerül megrendezésre, a rendezvény iránt elkötelezettek addig sem maradnak programlehetőség nélkül, 2024-ben ugyanis várja őket az Agritechnica ASIA, Bangkokban. A rendezvényen az európai esemény tematikáján túl a látogatók a rizs, manióka és cukornád termesztésének helyi megoldásaival is megismerhedhetnek.

DLG Feldtage
Időpont: június 11 - 13.
Helyszín: Gut Brockhof in Erwitte/Lippstadt (Germany), Germany

mezőgazdasági kiállítások 2024

A DLG Feldtage 2024-ben is egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy közelről ismerjék meg a legújabb mezőgazdasági trendeket, innovációkat és technológiákat. A kétévente megrendezésre kerülő szabadtéri kiállítás idén több mint 350 kiállítóval büszkélkedhet. A 45 hektáros kültéri területen a szervezők színes bemutatókkal várják a mezőgazdasági eszközök, növényvédelmi megoldások, műtrágyagyártás és ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőket.


Fedezze fel a mezőgazdaság jövőjét a 2024-es DLG Feldtage eseményen, amelyet a festői szépségű Gut Brockhofban rendeznek meg. 

SIMA Nemzetközi mezőgazdasági gépipari kiállítás - ELMARAD!

Az ExpoSima, a francia SIMA mezőgazdasági vásár szervezője úgy döntött, hogy lemondja az erre az évre tervezett rendezvényt. A SIMA legközelebb 2026-ban kerül megrendezésre.

sima expo

A SIMA kiállítás szintén kiemelkedő a 2024-es mezőgazdasági kiállítások között. Elsősorban azoknak nyújt értékes tapasztalatokat, akik számára fontos, hogy naprakészek legyenek a legfrissebb gépipari trendekkel kapcsolatban. A rendezvény a mezőgazdasági gépek és technológiák legújabb fejlesztéseit mutatja be.

Grüne Woche: A nemzetközi „Zöld hét”
Időpont: január 19 - 28.
Helyszín: Messe, Berlin

agrár rendezvény 2024

 A Grüne Woche, Európa legnagyobb élelmiszer- és mezőgazdasági kiállítása egyedülálló keveréke a kulturális és a mezőgazdasági rendezvényeknek. Az esemény központi témája a fenntartható mezőgazdaság, kertészet és élelmiszeripar. A Grüne Woche azon mezőgazdasági események közé tartozik, amelyekre bátran magával viheti az egész családot. A rendezvény a szakmai látogatók mellett a nagyközönség számára is kínál érdekes programokat.

A vásárra a világ minden részéről érkeznek kiállítók, így rendkívül széles spektrumú tapasztalattal gazdagodhatnak a látogatók. A kiállítók gazdag termékválasztékán túl pedig számos területet érintő innovációkkat is megismerhetünk a vásáron. A Grüne Woche szakmabelieknek szóló, értékes programjai között Élményfarmmal ás BioPiaccal is várja vendégeit.

Eurotier – Fókuszban az állattenyésztési innovációk
Időpont: november 12–15.
Helyszín: Hannover, Németország

agrár kiállítás 2024

Az Eurotier elsősorban az állattenyésztési szektorban vállalkozók számára nyújt a hétköznapok során is hasznosítható, értékes információkat, innovációkat. A világ vezető állattenyésztési vásárán az iparág aktuális újításaiba nyerhetünk betekintést, melyek alternatív megoldásként szolgálhatnak az állattenyésztés legégetőbb kihívásaira. Itt találkozhatunk az ágazat legújabb technológiáival és megismerhetjük az állatok egészségével és jólétével kapcsolatos legújabb fejlesztéseket is.

EIMA – nemzetközi mezőgazdasági és kertészeti gépek kiállítása
Időpont:
november 6–10.
Helyszín: Bologna, Olaszország

mezőgazdasági kiállítás 2024

Az EIMA a mezőgazdasági és kertészeti gépek és berendezések nemzetközi kiállítása. A rendezvényen a legnagyobb európai gyártókkal találkozhatunk, első kézből ismerve meg a legújabb technológiai újításokat. Az EIMA 2024-en a várakozások szerint mintegy 1950 vállalat vesz részt ötven országból, több mint 50 000 gép- és berendezésmodellt bemutatva a legkülönfélébb mezőgazdasági munkákhoz.

A rendezvény tizennégy ágazati szektor számára nyújt szakkiállításokat, ahol a világ minden tájáról érkező gyártóipar mutatja be az adott szektort érintő újító technológiáit. Ennek köszönhetően az érdeklődők a számukra releváns területre összpontosíthatnak.

A rendezvénysorozat kétévente kerül megrendezésre, így ha a 2024-es eseményt elmulasztjuk, két évet biztosan várnunk kell a következő alkalomra.

Mezőgazdasági kiállítások 2024-ben Magyarországon

AGROmashEXPO – A magyarországi mezőgazdasági szektor találkozóhelye
Időpont
: január 24–27.
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ

mezőgazdasági kiállítás

Ha csak egyetlen magyarországi kiállításra van alkalma ellátogatni 2024-ben, az AGROmashEXPO-t kár lenne kihagyni! A magyarországi agráresemények egyik legnépszerűbbike, az AGROmashEXPO a már jól ismert tematikus kiállításokkal várja látogatóit. Az esemény keretei között idén is megrendezik a rendkívül népszerű és látványos AgrárgépShow traktor kiállítás és munkagép-kiállítást.

A kiállításon a mezőgazdasági ágazat vezető szakemberei mind megjelennek. A hazai vállalkozások mellett a nagy nemzetközi márkák seregszemléjére is sor kerül: a látogatók megismerhetik a legújabb gyártási és agrártechnikai fejlesztéseket.

Alföldi Állattenyésztési Napok
Időpont:
május 2–4.
Helyszín: Hódmezővásárhely, Aranyág kert 71.

mezőgazdasági rendezvény

Az állattenyésztési szektorban dolgozók számára a magyarországi kiállítások közül az Alföldi Állattenyésztési Napok szolgálhat a legértékesebb szakmai információkkal. Az esemény kifejezetten az állattenyésztésre összpontosít, bemutatva a hazai tenyésztési eredményeket és innovációkat.

Magyarország legnagyobb állattenyésztési kiállításán a szarvasmarha-, ló-, sertés-, juh-, kecske-, baromfi-, díszbaromfi-, nyúlágazat mellett halászati és vadászati bemutatók is helyet kapnak. Azon túl, hogy esemény kiváló lehetőséget kínál arra, hogy első kézből ismerje meg a legfrissebb technológiákat és szakmai újdonságokat, a kültéri állatbemutató minden látogató számára élvezetes programokkal kecsegtet. Így ismét egy olyan eseményről van szó, amelyre bátran magával viheti az egész családot!

NAK Napok – Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva
Időpont:
június 5–6.
Helyszín: 2422 Mezőfalva, Nagysismánd 1.

17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

A NAK Napok a magyar agrárszektor egyik legfontosabb fóruma, ahol a legfrissebb agrárpolitikai és gazdasági trendek kerülnek megvitatásra. A magyar agrárium legnagyobb szakmai találkozóján a legfrissebb hazai gazdasági és agrárpolitikai trendekről és a mezőgazdaság kihívásairól hallhatunk szakértő előadóktól.
Az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását a fajta-, gép- és technológiai bemutatókon túl agrárgépshow koronázza.Farmer Expo Debrecen – A kelet-magyarországi agrárkiállítás
Időpont:
augusztus 29–31.
Helyszín: 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

A Farmer Expo Debrecen a kelet-magyarországi régió legfontosabb agrárkiállítása, ahol első kézből ismerhetjük meg az aktuális helyi mezőgazdasági innovációkat és eredményeket. A kiállítás programjában évről évre kiemelésre kerül egy, az agráriumot érintő szakmai kérdés, amelyet konferencia keretében, külföldi szaktekintélyek részvételével vitatnak meg a hazai szakemberek.

A programot a gyakorlati bemutatókon, üzletember-találkozókon és termékbemutatókon túl tenyészállat bemutató is színesíti. Az állattenyésztési kiállítást európai színvonalú szarvasmarha, ló, sertés, és juh showbírálat teszi még értékesebbé. A rendezvény az egész család számára tartogat érdekes programokat.

Bábolnai Gazdanapok – A hagyomány és innováció találkozása
Időpont:
későbbre várható információ
Helyszín: későbbre várható információ

17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

A Bábolnai Gazdanapok 2024-ben is várja az agrárszektorban érintetteket, a gazdálkodás iránt érdeklődőket és a családokat egyaránt. A gazdanapok fókuszában a gépesítés, a szántóföldi növénytermesztés és a lótenyésztés áll. Ráadásul ezen a rendezvényen kap helyet Magyarország legnagyobb szabadtéri gépkiállítása is.OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár
Időpont: későbbre várható információ
Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ

17 mezőgazdasági kiállítás 2024-ben, amire érdemes ellátogatni

Az OMÉK hamisítatlan vidéki kavalkádot idéző hangulatával, színes gyermekprogramjaival, zenés, táncos produkcióival és állatbemutatóival a szakmaiságát megőrizve is egy remek családi rendezvény. A rendezvény hangulata tökéletes összhangban van a szervezők célkitűzésével, ami nem más, mint „egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszer-gazdaság teljes spektrumát”.

Az esemény kiemelkedő lehetőséget kínál az üzleti kapcsolatok építésére, hazai és külföldi beszerzők megismerésére.

ANImashExpo
Időpont: November 28-30.
Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

Animash Expo 2024

Az ANImashExpo egy rendkívül izgalmasnak ígérkező, idén debütáló állattenyésztési és állategészségügyi kiállítás. Az ANImash remek bemutatkozási lehetőséget kínál az állattenyésztési ágazat teljes egésze számára. A rendezvényen napirendre kerülnek az állattenyésztés jelenlegi legfontosabb témái, mint például: 

  • Milyen megoldásokkal fokozható az ágazat versenyképessége?
  • Milyen típusú megújuló energiaforrások integrálhatók az ágazatba és milyen módon?
  • Melyek az ágazatot érintő legújabb trendek, milyen innovációkat érdemes figyelemmel követni?
  • Miként valósítható meg eredményesen az edukáció és generációváltás a területen?

A résztvevők tartalmas szakmai konferenciákon, izgalmas workshopokon, bemutatókon és kerekasztalbeszélgetéseken vehetnek részt. Emellett a B2B találkozók az üzleti kapcsolatok bővítésére is lehetőséget teremtenek.

Traktorhúzó verseny 2024

Időpont: 2024. Augusztus 9-10-11.
Helyszín: Hajdúböszörmény, Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Radnóti Miklós utca 3.

traktor pulling 2024

A hatalmas népszerűségnek örvendő traktorhúzó verseny 2024-ben is megrendezésre kerül, a már megszokott helyszínen, Hajdúböszörményben. 
A traktor pulling, a fesztiválhangulat és a látványos traktorkarnevál mellett szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket. 
 

I. Pécsi Agrár Gasztro Fesztivál

Időpont: 2024.08.30. – 2024.09.01.
Helyszín: EXPO Center Pécs, Megyeri út 72. 

Pécsi Agrár Gasztro Fesztivál 2024

Az I. Pécsi Agrár Gasztro Fesztivál 2024. augusztus 30. és szeptember 1. között kerül megrendezésre a Pécsi Expo Centerben. A fesztivál célja, hogy összehozza a régió agrár- és gasztronómiai szektorának szereplőit, lehetőséget biztosítva hálózatépítésre és új üzleti kapcsolatok kialakítására. A látogatók élményalapú, interaktív bemutatókon keresztül ismerhetik meg az élelmiszerek útját a szántóföldtől az asztalig, miközben különféle programokon, workshopokon és kóstolókon vehetnek részt. A rendezvény egyaránt szól a szakmabelieknek és a nagyközönségnek.

KÁN EGYETEMI NAPOK 2024. - KAPOSVÁRI ÁLLATTENYÉSZTÉSI NAPOK

Időpont: 2024. 09 27 -  29.
Helyszín: 7400 Kaposvár , Guba Sándor u. 40.

kán egyetemi napok

A KÁN Egyetemi Napok 2024. szeptember 27-29. között kerül megrendezésre a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia területén. A rendezvény célja az állattenyésztési és agrárszakma népszerűsítése, különféle interaktív programokkal, szakmai konferenciákkal és versenyekkel. Kiemelt események közé tartozik a Holstein-fríz tenyészállat-felkészítő verseny, az Agrár-felsőoktatási Intézmények Gazdászversenye, valamint a 48. MA-HAL Országos Halfőző Verseny. A fesztiválon helyi ízek utcája, hagyományőrző bemutatók, kisállat-simogató és lovasprogramok is várják a látogatókat.

Szentlőrinci Mezőgépnapok Napok 2024

Időpont:  2024. augusztus 7 - 8.
Helyszín: Szentlőrinci Rendezvény Centrum (Koordináták: É:46.038118 – K:17.977139)

mezőgazdasági kiállításA kép forrása: bmvk.hu

A Szentlőrinci Mezőgépnapok 2024. augusztus 7-8. között kerül megrendezésre a Szentlőrinci Rendezvény Centrumban. A kétnapos esemény fókuszában a mezőgazdasági gépek álló- és gyakorlati bemutatói állnak, amelyek az agrárgazdálkodás újdonságait és innovációit mutatják be. Az érdeklődők részletesen megismerkedhetnek a legmodernebb mezőgazdasági technológiákkal és precíziós megoldásokkal. A rendezvény célja a mezőgazdasági gépesítés legújabb fejlesztéseinek bemutatása és a szakmai kapcsolatok erősítése.

Címkék: kiállítás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva beszámoló II.

Június-Júliusi magazinunkban már bemutattuk 8 cég újdonságát, illetve az Ő általuk ajánlott gépeket, a NAK ...