TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Traktor vs személyautó: szétszakadó A-oszlopok, felrobbanó légzsák

Traktor vs személyautó: szétszakadó A-oszlopok, felrobbanó légzsák

Hírek - 2023.05.11

Mi történik, ha személyautó és traktor karambolozik nagy sebességnél, különféle irányokból? Ezt szimulálták néhány látványos és ijesztő videóban.

Hirdetés

A közelmúltban kezdődött vita arról Németországban, hogy helyes-e 16 évben meghatározni a traktorvezetői jogosítvány megszerzésének alsó korhatárát. Bárhol a világon jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a majdnem-felnőttek képesek-e felelősségteljesen gondolkodni és cselekedni az utakon, pláne egy nagy gép volánja mögött.

A probléma meglehetősen érthetővé válik, ha megnézzük a lenti videót, amely egy traktor és egy személyautó ütközését szimulálja. A statisztikák szerint az efféle karambolok a szokásosnál gyakrabban végződnek halálesettel, mivel az erőgépek nem ugyanolyan törésteszteken esnek át, mint a személyautók, illetve a mögéjük szerelt munkagépek is különösen veszélyesek a közúton.A mezőgazdasági vontatók lassan haladnak, és ha egy telepakolt pótkocsi van utánuk kötve, akkor a kezelőnek nincs tökéletes rálátása a forgalomra. Ugyanilyen problémás a mellékútról, földútról kikanyarodás is, amit a traktorok nem tudnak gyorsan végrehajtani, és ha a kezelő türelmetlen és figyelmetlen, akkor máris kész a baj.

A ráfutásos baleseteket is számtalanszor szimulálták már, nem szép látvány, amikor egy 60 km/h sebességgel haladó autó hirtelen utolér egy olyan 8-9 tonnás erőgépet, amely például egy kultivátort vontat.

A tesztek szerint a személygépkocsi A-oszlopai azonnal szétszakadtak a munkagépnek ütközve, de a légzsákok is rögtön felrobbantak. Szakértők szerint a sofőr „100 százalékig” halott lenne egy ilyen balesetben. Hasonló szimuláció látható az alábbi videóban is, csak itt oldalról találja el a gépjármű az öregecske Same traktort, 75 km/h sebességgel:Címkék: baleset, karambol, szimuláció, traktor, munkagép, személyautó, életveszély, korhatár, video
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Nyakunkon a kikelet – Indítsuk sikeresen az új kerti szezont!

Minden év új izgalmakat tartogat a hobbikertészeknek. Sok év tapasztalatával a hátunk mögött bátran és nagy ...