TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 607 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,34
USD: 359,18
CHF: 396,23
GBP: 450,16
Hirdetés
Tatabányán is fejlesztett az AXIÁL Kft.

Tatabányán is fejlesztett az AXIÁL Kft.

Hírek - 2016.12.14

Újabb telephelyfejlesztéssel szolgálja partnereit a fennállásának 25. évfordulóját éppen idén ünneplő AXIÁL Kft. A mezőgazdasági gépek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó, magyar tulajdonú társaság december 7-én ünnepélyes keretek között avatta fel tatabányai szervizépületét.

Sűrű a naptára mostanában Harsányi Zsoltnak, az AXIÁL tulajdonos ügyvezetőjének, hiszen a nemrég átadott hódmezővásárhelyi és orosházi telephely után december elején Tatabányán avatott fel egy megújult szervizcsarnokot. A város határában 2014 áprilisában nyílt meg a cég alkatrészüzlete Komárom-Esztergom megyének és Pest megye nyugati területeinek közvetlenebb, jobb ellátása érdekében. A 200 millió forintos beruházással most kialakított 400 négyzetméteres szerviz szolgálja ki a Csornán, Székesfehérváron és Üllőn található alkatrészboltok által lefedett területet. A tatabányai telephely kibővítése kapcsán a tulajdonos-ügyvezető elmondta: azért építették, hogy ki tudják szolgálni a környék mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai igényeit.

axial1

Az ünnepélyes szalagátvágás

Szívvel-lélekkel

A tatabányai projekt is jelzi, hogy az AXIÁL telephelyfejlesztési programja dinamikusan halad. A társaság négy éve kezdte meg a szervizhálózat bővítését: idén Orosházán és Hódmezővásárhelyen adtak át karbantartó műhelyt, 2017. január első napjaiban Kerecsenden újabb telephelyet avatnak, Békéscsabán pedig új szervizt.

A tatabányai rendezvényen a városvezetés nevében Turainé John Katalin alpolgármester köszöntette az egybegyűlteket, és megemlékezett arról, hogy 25 évvel ezelőtt ezt a céget egy agilis házaspár alapította, amely azóta is szívvel lélekkel végzi munkáját. A cég értékei között említette az összetartozást és a közösségi szellemet. Ezután Ströcker Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal igazgatója gratulált az újonnan nyílt telephely és a jeles évforduló alkalmából.

Majd egy szakmai partner folytatta a méltatók sorát. A legnagyobb partnercég, a Manitou Poland képviseletében Wojciech Rzewuski tartott prezentációt. Az AXIÁL Kft. és a Manitou kapcsolatát bemutató előadás során kiderült, a Manitou-csoport fennállása alatt több mint 700 ezer gépet értékesített, és ebből az AXIÁL, amely 1998 óta kizárólagos importőre a cégnek, 2300 gépet adott el, amivel 50 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak hazánkban a Manitou. Rzewuski szerint ez óriási teljesítmény, és gratulált a vállalat vezetőinek. Az előadó prezentációja során ismertette a cég újdonságát, a NewAG néven néhány hete piacra dobott új, innovatív mezőgazdasági gépeit. A teleszkópos rakodógépeket a Manitou mérnökei a hatékonyságot és a kényelmet szem előtt tartva tervezték, illetve teljesítményre optimalizálták. A NewAg széria kilenc vadonatúj gépének fejlesztése több mint három évig tartott, kiemelt projekt volt a gyár életében.

Haladni kell a korral

Harsányi Zsolt előadása kezdetén az hangsúlyozta, hogy a jó eredményeket nem kizárólag saját sikerének tekinti, hanem annak a csapatnak köszönhető, amellyel 25 éve együtt dolgozik. Az elmúlt két és fél évtized alatt a világ nagyot és sokat változott, a motortechnológia rengeteget fejlődött. Az agráriumban is megjelentek a precíziós eszközök, ennek köszönhetően egy vetőgép két centiméteres pontossággal éppen ott fordul be, ahol kell. De miért kell ez a sok elektronika a mezőgazdaságban? – tette fel a kérdést előadásában a cég alapító-tulajdonosa. Harsányi Zsolt szerint ezek az eszközök megkönnyítik a munkát, jobban, hatékonyabban és pontosabban lehet velük dolgozni. „Nem érdemes a világ ellen menni” – tette hozzá, mert a világ fejlődik, és a nemzetközi mezőgépgyártás is ehhez alkalmazkodik. Példaként említette a Fendt Guide Connect, „két traktor, egy gépkezelő” rendszerét. A vezető nélküli „vezérelt” traktor ugyanabban a munkafolyamatban, ugyanolyan munkagéppel kapcsolva dolgozik, mint a vezető által működtetett „vezér” traktor. A két traktor Vario Guide párhuzamvezetéssel, precíz RTK–GPS műholdjelekre támaszkodva működik és rádiójelekkel kommunikál egymással.

Harsányi Zsolt szerint az iparág fejlődése elérkezett arra a pontra, hogy mindent mindennel összekötnek: a gépeket, kezelőket, gyárakat, beszállítókat, és ennek realitása, gyakorlati elterjedése 10-15 éven belül valószínűleg világméretekben megvalósul.

A gépek értékesítése mellett a háttérszolgáltatásoknak is egyre hangsúlyosabb szerepük van a cég tevékenységében. Az alkatrészellátás, a szerviz, a rendelkezésre állás és a finanszírozás is nagyon fontos a partnerek és a vevők kiszolgálásában – mondta el a tulajdonos. A karbantartás egyre nagyobb kihívást jelent, hiszen a gépek tervezett élettartamúak, ezért Harsányi Zsolt az átalánydíjas szerviz előnyeire, illetve a téli állapotfelmérés fontosságára hívta fel a közönség figyelmét.

axial2

Közösen minden jobban megy

kzsAz átadón a környékbeli gazdálkodók is szép számmal megjelentek. Szoros munkakapcsolatban áll az AXIÁL-lal a Gyermely Zrt., elsősorban a kombájnok tervszerű karbantartása és téli ellenőrzése kapcsán – mondta el lapunknak Keresztes Zsolt, a társaság képviselője. „Nagy öröm számunkra a tatabányai telephely, hiszen „kéznél van”, a szerelők hamar kiérnek, hiszen fontos, hogy a gépeik hibátlanul működjenek, amikor arra szükség van. Elégedett vagyok az AXIÁL szolgáltatásaival, mert mindig megtaláljuk a céggel azt a közös üzleti pontot, amellyel egymást erősíthetjük”- tette hozzá.

  

aciA tatabányai egység közelségét emelte ki az Ácson 1400 hektáron gazdálkodó Agron Kft. műszaki vezetője is. Korábban csak Székesfehérváron volt AXIÁL-pont, de a tatabányai egység megnyitásával, majd fejlesztésével a lehetőségeik javultak, így ha bármi problémájuk van akár alkatrész vagy akár műszaki segítség tekintetében, az gyorsan megoldódik.

   

retiiKukoricát, búzát, napraforgót és repcét termeszt a közeli Bajnán Réti Imre vállalkozó, aki a gyorsaságot és a megbízhatóságot emelte ki az AXIÁL-lal való kapcsolatát jellemezve. Az előnyök között említette azt is, hogy a finanszírozásban teljes körű segítségnyújtást kapott a cégtől, amikor nemrég egy Fendt traktort vásárolt tőlük. „Örülök a tatabányai telep bővítésének, mert így nem kell Székesfehérvárra utazni alkatrészért, hozzánk közel is komplex szolgáltatást kapunk” – érvelt Réti Imre.

A bajai központú, magyar tulajdonú vállalkozás az országban 19 telephelyet tart fent. A kft. 700 embernek ad munkát, a cégcsoportban összesen 1200 ember dolgozik. A gép- és alkatrészeladás mellett mezőgazdasági gépek bérbeadásával, gépvásárlások finanszírozásával is foglalkoznak, és a magyarországi mellett Szlovákiában és Romániában is vannak leányvállalataik.

Az átadóról készült képeket megtakinthetik itt!




Szerző: Tóth Krisztina

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mindenre jó bálázó

A szolnoki gyárban készülő a McHale körbálázóit világszerte becsülik. Számos hazai gazdálkodó is ismeri és ...