TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Ezüstérmesek az Agritechnicán a FLIEGL-től

Ezüstérmesek az Agritechnicán a FLIEGL-től

Egyéb - 2017.11.23

Hannoverben ezüstérmes a Fliegl Büffel A rotoros felszedő-rakodó rendszer köztes tárolóbunkerrel új dimenziókat nyit a hatékonyság tekintetében. Na de mi is ez valójában?

A nyugat-európai országokban a széna betakarításában nagyon elterjedt rendfelszedő kocsik munkáját végzi el nagyon újszerű módon. A Fliegl Büffel új módon kombinálja a felszedést, vágást, köztes tárolást és átrakást. A takarmányt felszedi, összevágja, a köztes tárolóbunkerben tárolja, majd egy szállítóeszközre átrakja.

Az eszköz a felszedésnél és összevágásnál a rendfelszedő kocsikhoz hasonlóan működik. Azzal ellentétben azonban a Büffel nem vesz részt a szállítási folyamatban. A Büffel esetében tehát nincs kieső idő, képes egyszerre több nagy teljesítményű szállítójárművet flottában kiszolgálni.

custom

Mint minden igazi innováció, a Fliegl Büffel alapelve is egyszerű: a rendszer egy felszedőből, csillagrotorból, köztes tárolóból és átrakóberendezésből áll. A fű és más szálastakarmány rendjét felszedi, egy késes csillagrotor feldarabolja, a köztes tárolóbunkerben tárolja és onnan a szállítóeszközre átrakja. Az eljárás, amelyet a Büffel lehetővé tesz, teljesen új: a rendfelszedő folyamatosan tud dolgozni. A köztes tárolóbunker a felszedés és átrakás között pufferként szolgál. Ez azt jelenti, hogy a felszedő- és átrakóegység egymástól függetlenül be- és kikapcsolható.

Eddig a rendfelszedő kocsik végezték ezt a munkát, mostantól az egyéb szállítójárművek is részt vehetnek a beszállításban. Ez az újítás a nyugat-európai piacokon bír jelentőséggel.

Hannoverben ezüstérmes a Fliegl Counter SX, az innovatív jeladó

A Fliegl Counter SX egy újszerű jeladó, amely az eddigi sebességmérés, nyomkövetés, Sigfox és tárolás jeladó-technológiáját kibővíti, és ezeknek a kombinációja alapján teljesen egyedülálló folyamatban intelligens adatokká konvertálja, tárolja és továbbítja az információkat.

A Fliegl Counter SX-nek van saját helymeghatározó egysége, tehát nincs szüksége okostelefon-kapcsolatra. A GPS-modullal a Fliegl Counter SX nem csupán arra alkalmas, hogy naptári adatokat jegyezzen fel, hanem azokat képes földrajzi adatokkal is összekötni.

Fliegl Counter SX

A Fliegl Counter SX esetében nem szükséges a helyszíni kiolvasás. Mindezt a Sigfoxra csatlakozás teszi lehetővé, amely egy újszerű hálózat. A Sigfox alacsony frekvenciájú rádióhálózatát világszerte építik ki. A Fliegl Counter SX átfogó, modern jeladó-kommunikációt tesz lehetővé, és újszerű információátadási technológiájának köszönhetően új dimenziókat nyit.

Címkék: innováció, Agritechnica, Fliegl, Büffel, Counter SX
Friss hírek
Kiemelt hírek