sör

Mindennapi folyékony kenyerünk

A sörfőzés hagyománya több ezer évre vezethető vissza

A különböző gabonafajok felhasználásának számtalan lehetősége van, ezek közül az egyik és talán a legkedvesebb az, ha folyékony kenyér készül…

Kis túlzással kijelenthető, hogy a civilizáció és a sörgyártás kéz a kézben jár, az ókori egyiptomiak már foglalkoztak sörfőzéssel, ezt az isteninek tartott nedűt datolyával ízesítették. A babiloniak törvényt is alkottak az ital védelmére, amelyet mézzel és gyümölccsel tettek változatosabbá. Amíg az ókori görögök, illetve rómaiak a borfogyasztást részesítették előnyben, addig a germánok komolyan hódoltak a fogyasztásának. A kutatások szerint bogyókkal, fűszerekkel tették változatossá a „termékeiket”. Mivel ez idő tájban komlót nem alkalmaztak a sörfőzés során, a sör íze közel sem hasonlított 
a mai társaiéhoz, hiszen gyakorlatilag egy édeskés árpalé volt.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Bejelentkezés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Szerző: Sz. B. / AgrárUnió

Tags: sör, sörfőzés, komló, maláta

  • 15
  • 29
  • 33
  • 35
  • 39
  • 4
  • 40
  • 5
  • LAT-logo
  • amazone
  • benedeczki
  • cont-eco
  • dupont
  • gepkozvetito_logo
  • stihl_logo

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom