TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
DEREKAS helytállás a kalászosok védelmében

DEREKAS helytállás a kalászosok védelmében

Növényvédelem - 2022.02.22

A KITE Zrt. a 2022-es évben egy széles termékkört átölelő kalászos csomagot kínál a gazdálkodók részére.

A csomag DEREKAS néven kerül forgalomba és négy terméket tartalmaz: két gombaölő szert a növények egészségének védelme érdekében, melyek alkalmazhatóak a tenyészidőszak teljes ideje alatt, egy rovarölő szert, hogy az állományunk mentes legyen mindennemű károsítótól, valamint egy magas hatóanyag-tartalmú lombtrágyát. Ezek a csomagalkotók hozzásegítik a gazdálkodókat egy jó minőségű, magas terméshozam eléréséhez. Lássuk egyenként, mire is szolgálnak az alábbi készítmények.

A Revycare gombaölő szert a tavaszi lombvédelem során a kalászosok levélbetegségei ellen két időpontban ajánljuk kijuttatni. Bokrosodástól a zászlóslevél megjelenéséig 0,75 l/ha dózisban alkalmazható korai lombvédelemre, majd a zászlóslevél megjelenésétől a kalászkezdemény megjelenéséig 1,0 l/ha dózis kijuttatása javasolt a zászlóslevél védelme érdekében. A készítmény az utóbbi években fejlesztett új hatóanyagot, a Revysolt és a már ismert piraklostrobint tartalmazza. Az újszerű termékformuláció miatti gyors felszívódás megvédi a hatóanyagokat a szélsőséges időjárás – hideg, hirtelen lezúduló eső, napsugárzás – káros hatásaival szemben. A növény által felvett Revysol eljut egészen a levélcsúcsig, így védelmet biztosít azoknak a levélrészeknek is, amelyek nem részesültek permetezésben. A szer gyors felszívódása, valamint a folyamatosan, hosszan felszabaduló Revysol és a piraklostrobin hatása miatt a Revycare a többi azol tartalmú készítményhez képest hosszabb hatástartammal bír, ezért elhúzódó hűvös, csapadékos körülmények között is hatékony marad, így a kora tavaszi kezelések ideális készítménye. A Revycare a hazánkban előforduló fontos kalászos betegségekkel szemben nagyon jó hatékonyságot nyújt és felhasználható az összes kalászos növény védelme érdekében.

kite2

A gabona virágzása idején kedvező időjárási körülmények mellett a Fusarium gomba jelentős mértékben meg tudja fertőzni a termést. A kalászfuzáriózis és a levélbetegségek ellen hatékonyan védekezhetünk a Stamina gombaölő szerünk 1,0 l/ha dózisban történő kijuttatásával. A készítményben lévő két legkorszerűbb hatóanyag (trifloxistrobin és protiokonazol) biztosítja a betegségek elleni hatékony védelmet, a hosszú hatástartamot és kifejti zöldítő hatását, melyek együttesen nagyobb termésnövekedést eredményeznek a kizárólag triazolt tartalmazó készítményekhez képest.

A kalászosok rovarkártevői ellen kínál megoldást a KITE Zrt. által forgalmazott Karis 10 CS 100 g/l lambda-cihalotrin hatóanyagot tartalmazó, mikrokapszulázott, kontakt hatású rovarölő szer. A kapszulában található hatóanyag fokozatosan szabadul fel, így a hatékonysága hosszabb időn keresztül – akár 3-5 napig is – megmarad. Ennek fontos előnye, hogy a rovarok elhúzódó betelepülése esetén is folyamatos védelmet ad. A kártevők érintkezés és táplálkozás során veszik fel a készítményt, amely taglózó hatása révén azonnal kifejti hatását. Kalászosokban vetésfehérítő bogarak és gabonapoloskák ellen tudunk vele védekezni.

A növények természetes életfolyamatainak támogatására ajánljuk a Dell” Agro Plus biostimulátorunkat. 2 l/ha dózisban használva elérhető, hogy kompenzálja a kedvezőtlen talaj- és/vagy környezeti hatásokat, megadva az esélyt a terméspotenciál kiaknázásához kevésbé optimális feltételek mellett is. A vegetáció elején alkalmazva hatása elsősorban a vegetatív szervek erősebb fejlődésében mutatkozik meg. A nagyobb gyökérzet intenzívebb tápanyagfelvételt, a nagyobb levéltömeg intenzívebb fotoszintézist, több szervesanyag-előállítást biztosít. Ezen hatás a magasabb terméseredmények alapja.

kite3

Mindent egybevetve sikerült egy olyan termékcsomagot összeállítanunk, mely komplex megoldást kínál a kalászos növények védelmében az év valamennyi szakaszában, melyre garanciát a csomagot alkotó legmagasabb minőséget képviselő termékek nyújtanak. Ezek a szerek nevükben hordozzák az elvárt hatást, mely DEREKAS helytállást ígér a növényeket érő negatív eseményekkel szemben.

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!

A növényvédőszereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!

Varga Miklós
Fejlesztőmérnök

 kite logo min

 

 

 

Címkék: biostimulátor, gombaölő szer, kalászos, lombtrágya, rovarölő szer, KITE Zrt., Karis 10 CS, DEREKAS, Dell” Agro Plus
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A vadkár-érem több oldala

Az elmúlt időszak egyik nagy port kavaró bejelentése Győrffy Balázstól, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ...