Hirdetés
A kukorica gyomirtásáról

A kukorica gyomirtásáról

Növényvédelem - 2018.04.19

Újabb és újabb problémák várnak megoldásra A kukorica terméspotenciáljának ténylegesen megvalósuló része nagyban függ a gyomirtás eredményességétől. Az eredményesség alatt pedig nem csak annyit kell érteni, hogy egy gyomirtó szeres kezelést követően látványos tünetekkel elpusztulnak a gyomnövények.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Legalább ennyire fontos az is, hogy a gyomirtással ténylegesen elejét vegyük a kukorica és a gyomok közötti versengésnek, ami a megfelelő kultúrállapot fenntartásával, a herbicides kezelések megfelelő időzítésével érhető el.

Gyomnövények a kukoricában

A legutóbbi országos gyomfelvételezés során (2007–2008) közel 400 faj előfordulását észlelték kukoricaföldeken. Nyilván ezek jelentőségében óriási különbségek vannak, és 30-40 fajra tehető azok száma, melyek a termőterület jelentős részén, rendszeresen problémát okoznak. A kukorica gyomirtása szempontjából igazán kritikus fajok száma pedig ennél is kevesebb. Bár az általánosítások közepette arról sem szabad megfeledkezni, hogy helyileg nagy gondot okozhatnak olyan fajok is, melyek az országos összesített listán esetleg hátrébb szorultak…
Szerző: Dávid István AgrárUnió

Címkék: gyomirtás, kukorica, gyomok, herbicidrezisztens , gyomnövények, preemergens, posztemergens
Kiemelt hírek