TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
A Corteva gépi címerezéssel járul hozzá a Pioneer® vetőmagok kiváló minőségéhez

A Corteva gépi címerezéssel járul hozzá a Pioneer® vetőmagok kiváló minőségéhez

Növénytermesztés - 2024.07.11

A 2024-es szezonban a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat szarvasi vetőmag-feldolgozó üzeméhez tartozó előállító területek több mint 75%-án címerező gépekkel zajlik a vetőmagkukorica címerezése. A gépi technológia integrálásával a manuális munkaerővel szemben a vállalat igyekszik növelni a címerezés pontosságát és megbízhatóságát, így biztosítva a magyar gazdák számára a kiváló minőségű Pioneer® vetőmagokat.    

A Békés vármegyében található szarvasi vetőmag-feldolgozó üzem 1996-ban nyitotta meg kapuit és az üzem ma a vállalat legnagyobb európai létesítménye és az európai vetőmagellátás egyik központja, amely jelenleg évi 30-35,000 tonna Pioneer® fémzárolt hibrid kukorica vetőmag előállítására képes.

A vetőmag kukorica termesztés során beltenyésztett vonalak nagyüzemi keresztezése történik. A kukorica vetőmag előállítása során az anyaállomány címerének eltávolításával biztosítható, hogy a megtermékenyítést az apaállomány pollenje végezze. A Pioneer® kukoricahibridek előállítása során alkalmazott gépi címerezés elsősorban a címer levágásának és kihúzásának technológiai lépésein alapul. Ez a két lépcsős technológia egységesebb állományt eredményez, kíméletesebb munkaművelettel.

Megfelelő időben elkezdett gépi címerezéssel kevesebb levélfelület veszteség érhető el, mely direkt módon hat a hektáronként megtermelhető vetőmag mennyiségére, miközben az elvárt minőségi mutatók is biztosíthatóak.

A Corteva gépi címerezéssel járul hozzá a Pioneer® vetőmagok kiváló minőségéhez


Czinkoczky Csaba, a Corteva magyarországi termelési egységének vetőmagelőállítási vezetője elmondta: „A címerezés a legfontosabb technológiai művelet a vetőmag kukorica előállításnál, mellyel biztosítani tudjuk a Pioneer® vetőmagok genetikai tisztaságát. A Corteva Magyarországon az egyik legnagyobb címerező gépi flottával rendelkezik, ami a jobb minőségű vetőmag előállításának lehetősége mellett jelentősen csökkenti a kézimunka igényét. A gépi címerezés további előnye, hogy erőforrást tekintve jól tervezhető folyamat és már a főcímerezés 80-90 %-os címerezettségű táblákat eredményez. Ez a technológia segít nekünk abban, hogy évről évre egyre kiválóbb minőségű kukorica vetőmaggal tudjuk ellátni a magyar gazdákat és az európai piacot.”

A Corteva szarvasi termelési csapata a magyar piaci igények mellett további 37 piachoz igazítja termelési folyamatait, hogy kiemelkedő minőségű vetőmagot tudjon előállítani a gazdálkodók számára. Így vesz részt a Corteva Agriscience direkt módon a világ egyre növekvő népességének élelmezésében.

###
Corteva Agriscience 
A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy globális, tisztán mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfelekkel való szoros kapcsolattartást és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva előnyös piaci preferenciát teremt egyedülálló forgalmazási stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan sokszínű kínálata révén. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai kínálatával a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátási rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.com oldalon található.

2024. július 11.

TM ® A Corteva Agriscience és leányvállalatainak védjegyei. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a termékinformációkat.

Sajtókapcsolat:
Pázmándi Rita
Vállalati kommunikációs specialista, Magyarország
+36 30 874 7470, rita.pazmandi@corteva.com
 

Címkék: corteva, pioneer®
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeb és a ...

Az elmúlt 10 év eredményeit összefoglaló zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeB Magyar ...