TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
JANOSH. Az új repcegeneráció tudásával felvértezve

JANOSH. Az új repcegeneráció tudásával felvértezve

Növénytermesztés - 2024.07.05

A RAPOOL új hibridje szántástól az aratásig kamatoztatja kiemelkedő genetikai képességeit, aminek végeredménye a kiemelkedően magas hozam.

A RAPOOL jövőorientált nemesítési programjából olyan új hibridgeneráció érkezik, amely megbízható agronómiai csomaggal rendelkezik, valamint az egészségesebb szárra – ami a szárstabilitás alapja – mint genetikai tulajdonságra törekedve elősegíti, hogy a repce a termesztési nehézségek ellenére jövedelmező kultúra maradjon. Portfóliónk legújabb tagja ennek a generációnak a képviselője.

A JANOSH kiemelkedő tulajdonságai már a vetési időszakban jelentkeznek. Dinamikus őszi fejlődésének köszönhetően a bizonytalan nyár végi esőzéseket is megvárhatjuk vele, hiszen késői vetésre kifejezetten alkalmas. Jó télállóságának és szárazságtűrésének köszönhetően ideális repceállománnyal indíthatjuk a tavaszt. Új hibridünk a vegetációs időszakban kifejezetten jól hasznosítja a számára elérhető tápanyagot, így kevesebb nitrogén kijuttatásával csökkenthetők a termelés költségei.

A betakarítás előtti hetekben jelentkezik igazán az az előny, amit átfogó betegség-ellenállósága (TuYV- és Rlm7 fómarezisztencia) és magas szintű szklerotínia-ellenállósága biztosít. Ennek köszönhetően ugyanis rendkívüli szárstabilitással rendelkezik, ami egyrészt szélesebb körű rugalmasságot tesz lehetővé a gombaölő szerek használatában, illetve a növekedésszabályozásban. Másrészt költséghatékonyabb repcetermelést biztosít: a JANOSH ugyanis ezt a tulajdonságát nemcsak a hivatalos regisztrációs kísérletek során bizonyította, hanem üzemi körülmények között is egyértelmű hozamnövekedést ért el. A száregészség tehát tényleges termésstabilitást jelent. A repcehibrid kapcsán a kipergési veszteségektől sem kell tartanunk, ezért bátran ütemezhető a betakarítása akár a kalászosok utánra.

JANOSH. Az új repcegeneráció tudásával felvértezve

Összefoglalva: kínálatunk új tagjának megbízható agronómiai csomagja segít a gazdálkodók költségeinek csökkentésében. A gombölő szeres és regulátoros kezelésekben nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, mint más hibridek. A JANOSH-sal garantált az egészséges repceállomány, aminek köszönhetően javul a termésstabilitás, nő a nyereségesség és a betakarítás ideje is későbbre tolható, amennyiben a kalászosok aratását a minőségük megőrzése érdekében előbb szeretnénk elvégezni.

JANOSH. Az új repcegeneráció tudásával felvértezve

További információkért kövesse online elérhetőségeinket!
 

JANOSH. Az új repcegeneráció tudásával felvértezveMarsai Viktor
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu
 

Címkék: RAPOOL, repce, hibrid, vetőmag
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Újra érték a minőség – Diskurzus Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. ...

A kalászosok, különösen a lágybúza tekintetében Magyarországon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a ...