TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Minden gyomproblémára van jó megoldásunk  – kukoricában is!

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk – kukoricában is!

Növénytermesztés - 2024.04.19

A Corteva Agriscience™ széles termékpalettáján megoldást talál a kukorica gyommentesen tartására.

A tavalyi év során a kukoricát ugyan csökkent vetésterületről, de viszonylag magas termésátlaggal (8,2 t/ha; AKI Agrárstatisztikai Osztály) sikerült betakarítani, ami az emlékezetes 2022-es aszályos év után újra visszahozhatja a termelők kedvét a kukorica vetéséhez. A magas termések részben a kedvező, csapadékos időjárásnak, részben az eredményes gyomirtásnak voltak köszönhetőek. A Corteva ehhez a sikerhez magas hatékonyságú készítményeivel és széles termékpalettájával járult hozzá, ami a termelők termékfelhasználási adatai alapján egy növekvő piaci részesedést eredményezett a vállalat számára (Kynetec 2023. évi adatai alapján).
 

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk  – kukoricában is!


Principal® Forte

Az idei évtől megújul a Principal® termékcsalád: az új Principal® Forte már elérhető a kukorica termelők számára. Az új termékben a jól bevált hatóanyagok (nikoszulfuron, rimszulfuron és dikamba) a korábbitól eltérő arányban vannak jelen, annak érdekében, hogy az új készítmény megfeleljen a legújabb kihívásoknak is. Széfener (másnéven antidótum) tartalmának köszönhetően a kijuttatás időzítése teljes mértékben a gyomnövények fejlettségéhez igazítható. A kukoricában a legnagyobb gondot a különböző egyszikűek okozzák, terjedésükkel és újabb fajok megjelenésével nehezítik a gyomirtást. A Principal® Forte-t ennek megfelelően 50%-kal magasabb rimszulfuron tartalommal láttuk el, aminek köszönhetően markánsabb hatás érvényesül az egyszikűek (pl. kakaslábfű, fenyércirok, muhar-fajok és tarackbúza) ellen. Ezt egészíti ki a nikoszulfuron (valamint a dikamba), így a Principal® Forte nagyon széles gyomnövény spektrumot fed le, ami a hatóanyagok szinergista hatásának is köszönhető. A Principal® Forte az egyik legjobb széfenert (antidótumot), az izoxadifen-etilt kapta, ami kukoricában a gyomirtó szer hatóanyagok gyors lebontásáért felel. Ennek köszönhetően a Principal® Forte a kukorica 2 leveles állapotától akár 8 leveles állapotáig is bevethető, ha a gyomviszonyok ezt indokolják. A gyomirtás így a gyomfejlettséghez igazítható és akkor végezhető el, amikor a gyomnövények érzékeny fenológai stádiumban vannak.
 

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk  – kukoricában is! 

Principal® Plus Python™

 Erős selyemmályva, csattanó maszlag, libatop, keserűfű-félék, napraforgó árvakelés, szerbtövis fajok fertőzése esetén a Principal® Plus Python™-t ajánljuk, a kukorica kelése után kijuttatva. Széles hatásspektrumú, több hatóanyagot tartalmazó gyomirtó szer kereskedelmi csomag, ami hosszan tartó talajon keresztüli hatásával a később csírázó gyomnövények ellen is megfelelő védelmet ad. Összetétele: 440 g/ha Principal® Plus és 0,3 l/ha Python™ 280 SC. Hatóanyagai elsősorban a gyomnövények levelein keresztül felszívódva fejtik ki hatásukat, de jelentős tartamhatással rendelkeznek a később kelő kétszikű gyomnövények ellen is. A fejlettebb egyedek ellen is jó hatékonysággal alkalmazható. Mezotrion, dikamba és floraszulám tartalmának köszönhetően mezei acat, sövényszulák vagy fekete üröm által fertőzött területeken is látványos hatás érhető el.
 

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk  – kukoricában is!

Victus® + Python™ Flexi

A kukorica kelésétől hatleveles fejlettségig kijuttatható gyomirtó szer kereskedelmi csomagunk egy költséghatékony megoldás magról kelő és évelő, kétszikű és egyszikű gyomnövényekkel vegyesen fertőzött kukorica állományban. A készítmény hosszú tartamhatással rendelkezik a kétszikűek ellen, amely akár a tenyészidőszak végéig tart.
 

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk  – kukoricában is!


Colombus™ EC

Prémium gyomirtó szer a magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények ellen kukoricában és kalászos kultúrákban. Három hatóanyagának köszönhetően (floraszulám, fluroxipir, klopiralid) a fejlettebb, nehezen irtható gyomnövényekkel is elbánik. Egyszikűirtó készítményekkel (pl. Victus® 40 OD), folyékon műtrágyákkal, lombtrágyákkal tankkeverékben is kijuttatható, a kultúrnövény 4-6-leveles korában.
 

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk  – kukoricában is! 

 

Principal® Plus Gold

Az eddig felsorolt készítményeink nem tartalmaznak terbutilazint, így azokon a területeken is alkalmazhatóak, amelyeken a hatóanyag használata nem megengedett. A Principal® Plus Gold terbutilazint tartalmaz, az egyik legnépszerűbb csomagunk a gazdálkodók körében. Magas hatékonyság jellemzi vegyes gyomosodás és erős fertőzöttség esetén is. Széles hatásspektrummal rendelkező, posztemergens készítmény, amellyel jól irthatóak a kukorica legfontosabb egy- és kétszikű, magról kelő és évelő gyomnövényei egyaránt.

A Corteva Agriscience™ kínálatában elérhető gyomirtó szerek a gyomfajok széles spektruma ellen hatékonyak, így minden gyomosodási szituációra kellően hatékony megoldást tudnak biztosítani a gazdálkodóknak.

További információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el honlapunkra!

Dr. Lukács Domonkos

Gyomirtószer-termékmenedzser, Corteva Agriscience™

 

Címkék: corteva agriscience, kukorica, gyomirtó szer
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A tarlóápolás növényvédelmi hatásai

Nyári betakarítású növényeink, a kalászos gabonák és őszi káposztarepce tarlójának szakszerű ápolása számtalan ...