TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Itt a New Holland elektromos autonóm traktorának prototípusa!

Itt a New Holland elektromos autonóm traktorának prototípusa!

Traktorok - 2022.12.16

A világtrendhez igazodva, a New Holland is bemutatja egy elektromos autonóm traktor prototípusát. A T4 Electric Power akkumulátorral működik és akár 120 LE-t is képes leadni. A gyártás 2023 végén kezdődik.

A New Holland egy elektromos és autonóm traktor prototípusát mutatja be a CNH Industrial anyavállalat által szervezett Tech Day-en Arizonában (USA). A T4 Electric Power-t a Burr Ridge-i (Illinois) kutatás-fejlesztési központ, az olaszországi traktorgyár és a CNH Industrial által nemrégiben felvásárolt Monarch Tractor együttműködésével fejlesztették ki. Ez utóbbi egy kaliforniai székhelyű traktorgyártó, amely a villamosításra és az autonómiára összpontosít.

Itt a New Holland elektromos autonóm traktorának prototípusa!

A T4 akár 120 LE motorteljesítményt, 440 Nm nyomatékot képes leadni és 40 km/h sebességgel halad a közúton. A CNH Industrial szerint az akkumulátorcsomag, amelynek részleteit nem hozták nyilvánosságra, a telepítési profiltól függően elegendő tárolókapacitással rendelkezik egy teljes munkanapra. Gyorstöltő rendszerrel az akkumulátor egy óra alatt feltöltődik.

Az elektromos autonóm traktor külső használatra is biztosít energiát, ugyanis lehetőség van arra, hogy kvázi generátorként működjön. A traktor hagyományos hidraulikával és TLT-vel van felszerelve. Érdekesség, hogy a gépen dugaljakat helyeztek el, melyekről akár egy hegesztő trafó, vagy fúrógép is működtethető. Az elektromos meghajtás mellett a T4 Electric Power autonóm munkavégzésre is képes. E célból a fülke érzékelőkkel, kamerákkal és vezérlőegységekkel van felszerelve. Az erőgépet okostelefonon keresztül távolról is be lehetne kapcsolni a "Shadow Follow Me" módban pedig lehetőség van arra, hogy két, vagy több traktor végezze ugyanazt a munkát szinkronizált üzemmódban.

Itt a New Holland elektromos autonóm traktorának prototípusa!

Az elektromos autonóm traktor 360 fokos érzékelőrendszerrel, intelligens telematikával és automatikus kormányrendszerrel rendelkezik. Egy fedélzeti rendszeren keresztül figyelemmel kísérhető a traktor, illetve az akkumulátor töltöttségi szintje.

A gyártó szerint az elektromos traktor 90%-kal csendesebb, mint amit egy dízeltől megszoktunk, és kevesebb vibráció is érzékelhető. A gyártó szerint a traktor hatékonyabb és jobb kipörgésgátlóval rendelkezik, mint egy dízel változat.

A gyártás várhatóan 2023 végén indul. Az elektromos traktort New Holland márkanév alatt mutatják be; újfajta kék színt kap a típus, de a gép orrán a New Holland ismerős levélemblémája világít majd.

Itt a New Holland elektromos autonóm traktorának prototípusa!
Forrás: FutureFarming

Címkék: traktor, new holland, elektromos autonóm traktor, t4
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mire figyeljenek szójatermesztéskor?

A hazai állattenyésztés fehérjeszükségletét főként az importált, GMO szójából készült extrahált szójadara ...