Hirdetés
Van jobb az ikerkeréknél!

Van jobb az ikerkeréknél!

Traktorok - 2018.05.02

Szokatlanul alacsony oldalfalú és széles futófelületű LSW gumiabroncsokat fejlesztett ki a Goodyear. Az innovatív termékek hektáronként több mázsás pluszterméshez segíthetik a gazdákat, ezért a Case IH és a New Holland is ilyen abroncsokkal szereli fel a gyárból kigördülő traktorait.

A Case IH alacsony oldalfalú technológiát képviselő (LSW) abroncsokat kínál a Magnum traktoraihoz. A Goodyear által készített gumik közül elöl LSW1000/40R32-es, hátul pedig LSW1100/45R46-os változatokat használnak a gyárból kigördülő erőgépeken. A Case IH azt követően döntött így, hogy a – szintén a CNH csoporthoz tartozó – New Holland sikerrel vezette be a Super Single abroncsokat a T8-as traktorcsaládnál.

A Goodyear által kifejlesztett Super Single termékek előnye, hogy ikerkerekek helyett elegendő szimpla abroncsokat és felniket alkalmazni, ám ezek a megszokottnál jóval szélesebbek. Egy 2016-os teszt alapján a Goodyear LSW Super Single abroncsokkal bő 4 mázsás hektáronkénti terméstöbbletet sikerült elérni az amerikai Missouri államban. 600 hektárnyi szántóföld esetén mindez 24 ezer dolláros éves pluszprofitot jelent az Egyesült Államokban. Az ikerkerekekhez képest 38 százalékkal kisebb nyommélységet mértek, ami természetesen jobb talajkímélést jelent.

A Case IH döntése révén a gyárból kikerülő Magnum traktorok abroncsai a korábbihoz képest 20 százalékkal nagyobb futófelülettel rendelkeznek, ezzel segítik a gazdákat a káros talajtömörödés minimalizálásában. A CNH csoport emellett a Case IH Steiger és a New Holland T9 csúcskategóriás erőgépekhez LSW800/55R46 gumiabroncsokat kínál, vagyis ebben a szegmensben is elérhető a talajkímélő megoldás.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, New Holland, gumiabroncs, ikerkerék, Case IH, talajtömörödés
Kiemelt hírek