A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Az oroszoknak már nem elég a hazai piac

Hírek - 2018.07.30

Az oroszok a nyugati piacot akarják ostromolni a Rostselmash új önjáró silózójával. Az F 2650-est bikaerős Mercedes motor hajtja, a szecskahossz fokozatmentesen állítható a fülkéből.

Az oroszoknak már nem elég a hazai piac


A Rostselmash számos gyakorlati bemutatót tart ezen a nyáron Európa nyugati felében, nemrégiben például Németországban vonultatta fel RSM 1403-as önjáró silózóját, amely óránként 170 tonna betakarítási teljesítményre képes. Ennek nagyobbik testvére lesz az RSM F 2650-es, bár ezt 2016-ban Moszkvában, tavaly pedig a hannoveri Agritechnica szakkiállításon is láthatta már a nagyközönség. A tömeggyártás 2018-ban indul.

Az F 2650-est 632 LE-s Mercedes motor hajtja, a szecskahosszúság pedig hidrosztatikus úton, 4–22 mm között fokozatmentesen szabályozható a vezetőfülkéből. A szemroppantó szerkezet szintén innen kapcsolható ki vagy be, így a silókukoricáról könnyen át lehet állni a fűfélékre.

A gép üzemanyagtartálya 1500 literes, ami igen hosszú, megszakítás nélküli munkanapokat tesz lehetővé. Az önjáró silózó közúton 40 km/h maximális sebességgel haladhat. A vágás magassága, a kifúvó torony pozíciója egy multifunkciós karral irányítható.

A silózók mellett kombájnokat és traktorokat is gyártó Rostselmash 2007-ben vásárolta fel a kanadai Versatile céget, így néhány termékét ezen a márkanéven dobja piacra. A vállalatcsoport 2016-ban 54,4 milliárd rubeles (860 millió dolláros) forgalmat ért el.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: betakarítás, mezőgépgyártás, Versatile, silózó, Rostselmash