Hirdetés
A mezőgépek húzták fel a CNH profitját

A mezőgépek húzták fel a CNH profitját

Hírek - 2018.02.05

Jól zárult a 2017-es év a Case IH és New Holland márkákról ismert CNH Industrial számára. A mezőgépgyártásból befolyó bevételek az utolsó negyedévben 14,5 százalékkal, a teljes esztendőt tekintve pedig 10 százalékkal nőttek, ezáltal a csoport profitjának felét ezek teszik ki.

A cégnél ezért máris azon gondolkodnak, vajon leválasszák-e az Iveco márka által fémjelzett kamion- és teherautó részlegüket a sokkal jövedelmezőbb traktorgyártásról. A kedvező hírek hatására a CNH részvényei 6 százalékot ugrottak a milánói tőzsdén, így a vállalatcsoport piaci értéke elérte a 16 milliárd eurót.

Az átalakulás és a modern jövő felé fordulás nem most kezdődött a CNH-nál, a New Holland márkájuk például már 2009-ben hidrogénüzemű traktor-koncepcióval rukkolt elő, 2013 óta pedig a metánhajtású változaton dolgozik. A Case IH 2016-ban mutatta be kezelő nélküli, önműködő erőgépét az amerikai Farm Progress Show kiállításon, minden jel arra mutat tehát, hogy a csoport egyre inkább az új technológiákba fektet be, a hagyományos (dízelüzemű) megoldásokat pedig megpróbálja háttérbe szorítani.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, New Holland, mezőgépgyártás, profit , Case IH
Kiemelt hírek