TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Kapor nélkül lehet, de nem érdemes ..

Kapor nélkül lehet, de nem érdemes ..

Hírek - 2023.07.15

Kovászosuborka nincs enélkül.  Túróval tökéletesen kiegészítik egymást. Tökfőzelék nem készül enélkül. Mi más lenne ez, mint a kapor (Anethum graveolens), amely egy rendkívül ízletes és illatos gyógynövény.

A fentiek mellett azonban jó néhány csodálatos tulajdonsággal rendelkezik. Nézzük hát, hogyan lehet termeszteni:

A kapor egy könnyen termeszthető növény, amely jól alkalmazkodik a különböző éghajlati viszonyokhoz. A kapor magjait általában a tavaszi hónapokban vagy kora nyáron vetjük el. Ehhez szükségünk lesz egy napos helyre, jó minőségű talajra és rendszeres öntözésre. Az elültetett magok rövid időn belül kicsíráznak, majd a növények kifejlett állapotba kerülnek: körülbelül nyolc hét alatt elkezdenek leveleket és virágokat hozni. A kapor a kertben vagy cserépben is nevelhető, így akár az ablakpárkányon vagy teraszon is gazdagíthatjuk a növényállományunkat.

És miért jó, ha termesztjük?

Emésztési problémák kezelésére is rendkívül alkalmas:  A kapor hagyományosan használatos emésztési problémák, például puffadás, hasmenés és székrekedés enyhítésére. Kiváló természetes gyógymód lehet a gyomorégés és a puffadás csökkentésére. Antioxidáns tulajdonságai a következők : A kaporban található fitokemikáliák antioxidáns hatással rendelkeznek, amelyek segíthetnek a szervezetnek a káros szabadgyökök elleni küzdelemben. Ezáltal hozzájárulhatnak a sejtek védelméhez és az egészséges öregedés támogatásához. Gyulladáscsökkentő hatás: A kaporban található vegyületek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, és segíthetnek enyhíteni az ízületi gyulladást vagy az allergiás reakciók okozta gyulladást.
Forrás: Hobbikert .hu, Fotó: Pixabay

Címkék: kapor, gyógynövény
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A szója lehet a mezőgazdászok mentőöve?

Az utóbbi időben egyre többet hallani a szójáról, ezért úgy gondolom, érdemes ezt a témát itt is elővennem. A jelenlegi ...