TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Kapor nélkül lehet, de nem érdemes ..

Kapor nélkül lehet, de nem érdemes ..

Hírek - 2023.07.15

Kovászosuborka nincs enélkül.  Túróval tökéletesen kiegészítik egymást. Tökfőzelék nem készül enélkül. Mi más lenne ez, mint a kapor (Anethum graveolens), amely egy rendkívül ízletes és illatos gyógynövény.

A fentiek mellett azonban jó néhány csodálatos tulajdonsággal rendelkezik. Nézzük hát, hogyan lehet termeszteni:

A kapor egy könnyen termeszthető növény, amely jól alkalmazkodik a különböző éghajlati viszonyokhoz. A kapor magjait általában a tavaszi hónapokban vagy kora nyáron vetjük el. Ehhez szükségünk lesz egy napos helyre, jó minőségű talajra és rendszeres öntözésre. Az elültetett magok rövid időn belül kicsíráznak, majd a növények kifejlett állapotba kerülnek: körülbelül nyolc hét alatt elkezdenek leveleket és virágokat hozni. A kapor a kertben vagy cserépben is nevelhető, így akár az ablakpárkányon vagy teraszon is gazdagíthatjuk a növényállományunkat.

És miért jó, ha termesztjük?

Emésztési problémák kezelésére is rendkívül alkalmas:  A kapor hagyományosan használatos emésztési problémák, például puffadás, hasmenés és székrekedés enyhítésére. Kiváló természetes gyógymód lehet a gyomorégés és a puffadás csökkentésére. Antioxidáns tulajdonságai a következők : A kaporban található fitokemikáliák antioxidáns hatással rendelkeznek, amelyek segíthetnek a szervezetnek a káros szabadgyökök elleni küzdelemben. Ezáltal hozzájárulhatnak a sejtek védelméhez és az egészséges öregedés támogatásához. Gyulladáscsökkentő hatás: A kaporban található vegyületek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, és segíthetnek enyhíteni az ízületi gyulladást vagy az allergiás reakciók okozta gyulladást.
Forrás: Hobbikert .hu, Fotó: Pixabay

Címkék: kapor, gyógynövény
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A cékla egyre népszerűbb a magyar fogyasztók körében

Igazi szuperélelmiszer terem a magyar földeken: a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag céklát egyre nagyobb ...