Egyszerűen megvédhető a permetezőgép a sártól

2021.03.31

A vontatott permetezőgépeknél sokszor jelent gondot az, hogy a vontatást végző traktorok összecsapják őket sárral. Ezen segít most egy egyszerű, de annál hasznosabb kiegészítő.

Egyszerűen megvédhető a permetezőgép a sártól


Az angol Chafer 1901 óta készít vegyszerek és folyékony műtrágyák kijuttatására alkalmas gépeket. A kínálatukban olyan kiegészítők is megtalálhatók, amelyek közvetlenül nem a permetezőkhöz kapcsolódnak, mégis könnyebbé és egyszerűbbé teszik az azokkal való munkát.

Ilyen az a sárvédő is, amelyet a vontatást végző erőgépre kell felszerelni, hogy az nedvesebb, ragacsosabb talajviszonyok közt se piszkítsa össze a permetezőt. A hárompont-felfüggesztésre szerelhető, strapabíró megoldás azért is hasznos, mert így nagyobb eséllyel tarthatók tisztán a fúvókák, vagyis az eltömődésük nem akadályozza a munkavégzést.

Sarvedo 2

Mivel a sárvédő meglehetősen méretes, a felszerelését két személy tudja biztonságosan elvégezni. Természetesen először ezt kell felhelyezni a traktor hátuljára, és csak utána célszerű a permetezőgépet csatlakoztatni. A mozgatható kialakítás lehetővé teszi, hogy bármilyen nyomtávolságú erőgéphez precízen hozzá lehessen igazítani. A PVC-ből, megerősített gumiból és porszórt acélból készülő szerkezet ára 680 font (adóval együtt bőven 300 ezer forint).

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE