A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max

Új márkák a SZEGÁNA-palettán

Új márkák a SZEGÁNA-palettán

Traktorok - 2020.01.12

Minőségi, tartós, jól használható gépeket láthattunk a nyílt napon December 3-i nyílt napján szegedi, központi telephelyén számos slágerterméket, demó és használt gépeket mutatott be, különleges, egyszeri akciókkal, ajánlatokkal szolgált a zömmel mezőgazdasági gépeket forgalmazó SZEGÁNA Kft.

Új márkák a SZEGÁNA-palettán


Különösen széles és színes a ter­mék­­palettája az 1990-ben alapított, évi mint­­egy kétmilliárdos forgalmat bonyolító kft.-nek. Fő tevékenységük a mezőgazdasági gépek forgalmazása, emellett jelentős 
az alkatrész- és a vetőmag-kereskedelem. Hét képviseletük lefedi az ország te­­­rületét. A cég teljes szántóföldigép-kí­­­­n­­­álattal szolgál, ugyanakkor az ül­­­tet­­vénygazdálkodás, állattartás gépei és kom­­­munális gépek is szerepelnek a pa­­­­­­­­­lettán. Zömmel olyan gépeket for­­gal­­­­maznak, amelyek Magyarországon csak a SZEGÁNA-nál elérhetőek. Minőségi, tartós, jól használható gépek, elérhető áron – ez a cég filozófiája.

A nyílt napon Nagy Márkot, a SZEGÁNA Kft. marketingigazgatóját kérdeztük az élénk érdeklődéssel kísért rendezvényről, az újdonságokról.

„2017 után most második alkalommal szerveztünk ilyen programot, hogy be­­­mutassuk a nyilvánosságnak új sze­­ge­­­di telephelyünket, amelyet az év derekán vettünk birtokba. Ugyanakkor felvonultattuk az újdonságokat, közöttük olyan gépeket, amelyeket bemutatunk a közelgő AGROmashEXPO-n. Ilyen a német–kínai közös vállalat EVERUN ra­­­­­kodó és forgókotró gépcsaládja, ne­­­­vezetesen az ER416-os rakodó új, de­­­­rékcsuklós kialakítással. Elődjéhez képest jobb fordulékonysággal rendelkezik, motorja 50 lóerős, 1,6 tonnát képes emelni, 3,20 méteres magasságig. Fűtött fülkéje új kialakítású, tágasabb” – sorolta a szakember.

Új márka: Basak

Új márka a cég kínálatában a Basak gépcsalád – az idei évben kezdődött a kapcsolat a török partnerrel, és már jó néhány traktor gazdára talált, nem utolsósorban a kedvező árral párosuló mi­­­­­nőségnek köszönhetően. A 2110-es szántóföldi univerzális traktor 110 LE-s, 4 hengeres, és 4,4 literes Perkins motor hajtja. Olasz Carraro váltója 24+24 sebességes, fülkéje légkondicionált. Kistestvére, a Basak 2080BB keskeny nyomtávú ültetvénytraktor 79 LE-s, 3 hengeres, 3,3 literes Perkins motorral, 16+8 sebességes váltóval. Három tonna súly emelésére képes, teljes szélessége 1,6 méter. A keskeny nyomtávú traktorok terén újdonság a SZEGÁNA kínálatában a BCS Volcan SDT L80 DualSteer® kor­­­mányzási rendszerrel felszerelt mo­­­dell­­­­­­­­­­­­­­­­­je, egy igen keskeny, olasz, pré­­mi­­­­­­umkategóriás erőgép, amelynek kü­­­­­­lönlegessége a kombinált elsőkerék- és derékcsuklós kormányzás, így sorváltáskor akár maga mellé tud fordulni. 74–98 lóerő teljesítményre képes, váltója 16+16 sebességes, jellegzetessége a nagy hátsó kerék és a csepp alakú, megfordítható vezetőrész.

Kis- és közepes gazdaságoknak

Várhatóan az AGROmashEXPO-n debütál a hazai piacon a Basak 5120 univerzális traktor. Komoly fejlesztés, 116 LE-s, 4 hengeres Deutz motor hajtja, 32+32 sebességes német ZF váltóval felszerelt – sorolta Nagy Márk a műszaki adatokat. Mint elmondta, szintén felvonultatja a SZEGÁNA a januári agrárgépmustrán a megújult Everun ER416-ot, a Bogballe L sorozatú, kis- és közepes gazdaságok számára kifejlesztett műtrágyaszórót. Ennek tartálya 500–2050 literes, mun­­­­kaszélessége maximum 24 méter. Új­­­­donsága, hogy mosási pontokat ala­­kítottak ki a vázakon. A korábban L2-es, most L20-as néven futó műtrágyaszóró alapfelszereltségben állítható, 3+1-féle kieresztőnyílással rendelkezik. Így aprómagot, akár hektáronként 2-3 kg-ot is precízen ki lehet juttatni vele, illetve a legnagyobb nyíláson percenként 350 kg-ot.

Kiállítások, vásári díjak

A gépforgalmazás mellett beépített technológiák, betároló – elsősorban felső pályás szalagos – rendszerek, tisztító-szá­­rító-takarmánykeverő kiépítése tar­­­­­­­tozik a cég tevékenységi körébe. A dán JE-MA felső pályás szállítószalagos rendszere óránként 20–60 tonna teljesítményre képes. A német Riela tisztító-szárító-ta­­­­­­­karmánykeverő full line rendszere a ter­­­­ménytárolásban egy kézből komp­­lett technológiát biztosít, kizárva a kom­­patibilitási problémákat.

„Évente jó pár kiállításon, nagy te­­­rü­­lettel veszünk részt, ahol bemutatunk néhány gépet a kínálatunkból. Minden évben kiállítunk az AGROmashEXPO-n, Debrecenben a Farmer Expón, Bábol­­nán a Bábolnai Napokon, továbbá Hód­me­­zővásárhelyen és Szent­­­­­­­­­­­lőrincen is.

A kiállításokon több termékünk, így 
a Bogballe műtrágyaszóró, a DAL-BO henger nyert már vásári díjakat itthon és külföldön is” – mondta el a fiatal szakember.

 
Szerző: AgrárUnió


Címkék: traktor, Szegána Kft., Basak

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...