TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Új márkák a SZEGÁNA-palettán

Új márkák a SZEGÁNA-palettán

Traktorok - 2020.01.12

Minőségi, tartós, jól használható gépeket láthattunk a nyílt napon December 3-i nyílt napján szegedi, központi telephelyén számos slágerterméket, demó és használt gépeket mutatott be, különleges, egyszeri akciókkal, ajánlatokkal szolgált a zömmel mezőgazdasági gépeket forgalmazó SZEGÁNA Kft.

Különösen széles és színes a ter­mék­­palettája az 1990-ben alapított, évi mint­­egy kétmilliárdos forgalmat bonyolító kft.-nek. Fő tevékenységük a mezőgazdasági gépek forgalmazása, emellett jelentős 
az alkatrész- és a vetőmag-kereskedelem. Hét képviseletük lefedi az ország te­­­rületét. A cég teljes szántóföldigép-kí­­­­n­­­álattal szolgál, ugyanakkor az ül­­­tet­­vénygazdálkodás, állattartás gépei és kom­­­munális gépek is szerepelnek a pa­­­­­­­­­lettán. Zömmel olyan gépeket for­­gal­­­­maznak, amelyek Magyarországon csak a SZEGÁNA-nál elérhetőek. Minőségi, tartós, jól használható gépek, elérhető áron – ez a cég filozófiája.

A nyílt napon Nagy Márkot, a SZEGÁNA Kft. marketingigazgatóját kérdeztük az élénk érdeklődéssel kísért rendezvényről, az újdonságokról.

„2017 után most második alkalommal szerveztünk ilyen programot, hogy be­­­mutassuk a nyilvánosságnak új sze­­ge­­­di telephelyünket, amelyet az év derekán vettünk birtokba. Ugyanakkor felvonultattuk az újdonságokat, közöttük olyan gépeket, amelyeket bemutatunk a közelgő AGROmashEXPO-n. Ilyen a német–kínai közös vállalat EVERUN ra­­­­­kodó és forgókotró gépcsaládja, ne­­­­vezetesen az ER416-os rakodó új, de­­­­rékcsuklós kialakítással. Elődjéhez képest jobb fordulékonysággal rendelkezik, motorja 50 lóerős, 1,6 tonnát képes emelni, 3,20 méteres magasságig. Fűtött fülkéje új kialakítású, tágasabb” – sorolta a szakember.

Új márka: Basak

Új márka a cég kínálatában a Basak gépcsalád – az idei évben kezdődött a kapcsolat a török partnerrel, és már jó néhány traktor gazdára talált, nem utolsósorban a kedvező árral párosuló mi­­­­­nőségnek köszönhetően. A 2110-es szántóföldi univerzális traktor 110 LE-s, 4 hengeres, és 4,4 literes Perkins motor hajtja. Olasz Carraro váltója 24+24 sebességes, fülkéje légkondicionált. Kistestvére, a Basak 2080BB keskeny nyomtávú ültetvénytraktor 79 LE-s, 3 hengeres, 3,3 literes Perkins motorral, 16+8 sebességes váltóval. Három tonna súly emelésére képes, teljes szélessége 1,6 méter. A keskeny nyomtávú traktorok terén újdonság a SZEGÁNA kínálatában a BCS Volcan SDT L80 DualSteer® kor­­­mányzási rendszerrel felszerelt mo­­­dell­­­­­­­­­­­­­­­­­je, egy igen keskeny, olasz, pré­­mi­­­­­­umkategóriás erőgép, amelynek kü­­­­­­lönlegessége a kombinált elsőkerék- és derékcsuklós kormányzás, így sorváltáskor akár maga mellé tud fordulni. 74–98 lóerő teljesítményre képes, váltója 16+16 sebességes, jellegzetessége a nagy hátsó kerék és a csepp alakú, megfordítható vezetőrész.

Kis- és közepes gazdaságoknak

Várhatóan az AGROmashEXPO-n debütál a hazai piacon a Basak 5120 univerzális traktor. Komoly fejlesztés, 116 LE-s, 4 hengeres Deutz motor hajtja, 32+32 sebességes német ZF váltóval felszerelt – sorolta Nagy Márk a műszaki adatokat. Mint elmondta, szintén felvonultatja a SZEGÁNA a januári agrárgépmustrán a megújult Everun ER416-ot, a Bogballe L sorozatú, kis- és közepes gazdaságok számára kifejlesztett műtrágyaszórót. Ennek tartálya 500–2050 literes, mun­­­­kaszélessége maximum 24 méter. Új­­­­donsága, hogy mosási pontokat ala­­kítottak ki a vázakon. A korábban L2-es, most L20-as néven futó műtrágyaszóró alapfelszereltségben állítható, 3+1-féle kieresztőnyílással rendelkezik. Így aprómagot, akár hektáronként 2-3 kg-ot is precízen ki lehet juttatni vele, illetve a legnagyobb nyíláson percenként 350 kg-ot.

Kiállítások, vásári díjak

A gépforgalmazás mellett beépített technológiák, betároló – elsősorban felső pályás szalagos – rendszerek, tisztító-szá­­rító-takarmánykeverő kiépítése tar­­­­­­­tozik a cég tevékenységi körébe. A dán JE-MA felső pályás szállítószalagos rendszere óránként 20–60 tonna teljesítményre képes. A német Riela tisztító-szárító-ta­­­­­­­karmánykeverő full line rendszere a ter­­­­ménytárolásban egy kézből komp­­lett technológiát biztosít, kizárva a kom­­patibilitási problémákat.

„Évente jó pár kiállításon, nagy te­­­rü­­lettel veszünk részt, ahol bemutatunk néhány gépet a kínálatunkból. Minden évben kiállítunk az AGROmashEXPO-n, Debrecenben a Farmer Expón, Bábol­­nán a Bábolnai Napokon, továbbá Hód­me­­zővásárhelyen és Szent­­­­­­­­­­­lőrincen is.

A kiállításokon több termékünk, így 
a Bogballe műtrágyaszóró, a DAL-BO henger nyert már vásári díjakat itthon és külföldön is” – mondta el a fiatal szakember.

 




Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, Szegána Kft., Basak
Friss hírek
Kiemelt hírek