TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Okos szélvédő a Valtrától

Okos szélvédő a Valtrától

Traktorok - 2019.11.30

Az AGCO csoporthoz tartozó Valtra régóta dolgozik a SmartGlass nevű megoldásán, amely lényegében egy szélvédőbe integrált kijelzőrendszer. Úgy tűnik, jövőre már piacra kerül a végső változat, amivel a finnek úttörővé válnak a traktoriparban.

A Valtra a közelmúltban mutatta be a SmartGlass „okos szélvédő” végső változatát, amelyet 2020-tól már a traktorokba is beszerelnek. A futurisztikus megoldás révén a kezelőnek nem kell levennie a szemét az útról vagy a szántóföldről, hiszen minden fontos adat a szélvédőn jelenik meg előtte. A középre pozícionált SmartGlass egy olyan átlátszó kijelző, amelyet két üvegfelület közé helyeznek be, így nem áll fenn a sérülésének veszélye.

A látványos megoldásnak a homlokrakodókkal végzett munkák során is jó hasznát lehet venni, hiszen a kezelő szeme előtt állandóan ott „lebegnek” az olyan alapvető információk, mint a billentési szög, az emelt tömeg, vagy az erőgép fordulatszáma. A felhasználó természetesen maga választhatja ki, mely adatok látszódjanak a szélvédőn, és ezeket a beállításokat a 9 colos SmartTouch érintőképernyős terminálon végezheti el.

valtra 1

A SmartGlass első koncepciójának bemutatása után a Valtra átfogó teszteket végzett el az okos szélvédővel. A gazdák visszajelzése szerint az alapvető elképzelés kiváló volt, ám a kijelző végső formába öntésén még sokat kellett dolgozniuk, hogy ne legyen zavaró, és tökéletesen ellássa feladatát. A kijelzőt némileg megnövelték, és javítottak a láthatóságán is, hogy szikrázó napsütésben is kivehetők legyenek rajta az információk. A Valtra egyelőre 20 darab SmartGlass szélvédővel felszerelt traktort juttat el a gazdákhoz, 2020-tól azonban a megoldás mindenki számára elérhetővé válik.

 




Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, Valtra, SmartGlass, kijelző, szélvédő
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Új mérföldkő a kalászosok védelmében

A 2023-as év erős gombafertőzést hozott a gabonatermesztőknek, a csapadékos ősz és enyhe tél kedvezett a ...