TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,16
USD: 355,15
CHF: 393,69
GBP: 450,12
Hirdetés
Így dolgoznak a Fendtnél

Így dolgoznak a Fendtnél

Traktorok - 2018.10.19

XXI. századi csúcstechnológia jellemzi a Fendt bajorországi traktorgyárát, amelyre az elképesztő gyártási színvonal mellett a környezetbarát hozzáállás is jellemző. Újrahasznosított festékmaradványok, folyamatosan tisztított mosóvíz – így dolgoznak tőlünk nyugatabbra.

A világ egyik legmodernebb traktorgyárába vitte el partnereit az AXIÁL Kft. szeptember legvégén. A németországi Marktoberdorfban lévő Fendt-üzemben mindenki a saját szemével bizonyosodhatott meg a gyártás professzionális folyamatáról.

A látogatás során kiderült, hogy a gyárban nemcsak összeszerelés folyik, hanem anyagmegmunkálás, köszörülés, fogazás, hőkezelés, festés robotokkal, illetve összeszerelés is. Természetesen ügyelnek a környezetvédelemre is, újrahasznosítják a festékmaradványokat, illetve folyamatosan tisztítják a mosóvizet.

Fendt

A Fendt látogatói központ, a Fendt Forum megtekintése után a vendégek farmlátogatáson vettek részt. Az ott lévő tehenészet és sajtüzem technológiai megoldásai tudtak érdekességekkel és újdonságokkal szolgálni a magyar gazdálkodók számára is.

A Fendt Forum a német vállalat új fejlesztéseinek is helyet adó kiállítóhelyiség, amelyet idén júliustól újabb terekkel bővítenek. Szükség is van rá, hiszen az elmúlt években olyan innovatív gépekkel szélesedett a kínálat, mint a Fendt 1000 Vario traktor, illetve az Ideal kombájn.






Forrás: AXIÁL Kft./Fendt

Címkék: traktor, kombájn, Fendt, Axiál Kft., gyárlátogatás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mezőgépek veteránjai – A legendás Dutra méltatlan sorsa

Alig akad túlhasználtabb és elcsépeltebb szó a médiában, mint a legenda és a legendás. Kivételesen mégis illik a ...