TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.094,72 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.647,58 Ft (tonna)
Napraforgómag: 135.244,11 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 62.359,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.815,37 Ft (tonna)
Repcemag: 162.038,58 Ft (tonna)
Full-fat szója: 231.530,42 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 686 Ft
Benzin ára: 662 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 383,69000
USD: 358,72000
CHF: 399,78000
GBP: 443,70000
Hirdetés
Európai trendekhez igazodva  – Komáromba költözött az AGROTEC

Európai trendekhez igazodva – Komáromba költözött az AGROTEC

Egyéb - 2015.11.06

Komáromban, az ipari park területén nyitotta meg új központját a cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező AGROTEC Magyarország Kft. A New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos magyarországi importőre egymilliárd forintot meghaladó beruházással hozta létre új bázisát. 


A 2013-ban alapított AGROTEC Magyarország Kft. a cseh AGROTEC csoport tagja, amely mezőgazdasági gépekkel, mezőgazdasági munkagépekkel, földmunkagépekkel, teherautókkal és személyautókkal foglalkozik. Az AGROTEC A. S. több mint két évtizedes fennállása során a mezőgazdasági technológia legjelentősebb szolgáltatójává vált először a cseh, majd a szlovák, ezt követően pedig a magyar piacon is meghatározó szerepre tör. Ügyfeleiknek komplex szolgáltatást nyújtanak: az egyedi igényekhez igazodó mezőgazdasági technológia kiválasztásától a megfelelő finanszírozás felkutatásán át a gépek üzemeltetéséig.
Az AGROTEC Magyarország tavalyi forgalma 15,4 milliárd forint volt, az idei várhatóan 18,5 milliárd forint lesz – erről Illés Zoltán, a cég ügyvezetője számolt be a központ szeptember 16-i megnyitórendezvényén. A bevételek háromnegyede a gépértékesítésből, húsz százaléka alkatrész-forgalmazásból származik. A gépértékesítés mellett alkatrészellátással, szervizhálózat működtetésével foglalkozik a társaság, illetve precíziós növénytermesztési rendszereket, használt gépeket, munkagépeket és öntözőberendezéseket értékesítenek. Induláskor három gyártó – Fliegl, Dondi, Pöttinger – gépeit értékesítették, ez 2014-ben kiegészült a Great Plains és az Amazone termékeivel, 2015-ben pedig a Lindsay öntözőberendezéseivel egy új üzletág alakult.
Új cégközpont Komáromban
A vállalkozás egy meglévő, használaton kívüli üzemcsarnokot újított fel, alakított át, és megvásárolta a mellette lévő egyhektáros területet. Az AGROTEC Magyarország Kft. új központjának megvalósítása egymilliárd-ötmillió forintba került. Az ingatlan egy kéthektáros területen fekszik, a 950 négyzetméteres szervizműhely mellett egy 1090 négyzetméteres alkatrészraktár található.
A cégközpont megnyitóján előadást tartott dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke is, aki a 2014–2020-as időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program támogatási jogcímeiről tájékoztatta részletesen a hallgatóságot. Ezt követően Marcelo Pedrazzini, a New Holland Agriculture régióigazgatója méltatta az AGROTEC Magyarország legújabb beruházását, majd Martin Rada, az AGROTEC A.S. vezérigazgatója ismertette a cégcsoport eredményeit. A megnyitón az IKR Agrár Kft. ügyvezetője, Nagy Lajos a közös munka előnyeit vázolta fel. A két cég közösen üzemeltet több területi központot és telephelyet.
A cég 180 munkavállalót foglalkoztat, akik a komáromi központban, illetve a 13 kerületi központban tevékenykednek. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 2015-ös év kiemelt feladata a munkatársak folyamatos szakmai fejlesztése. A cégvezetés szerint a leggyorsabban megtérülő beruházások a szakmai továbbképzések és tanfolyamok, így a cég alkalmazottai rendszeresen részt vesznek különféle képzéseken. Az AGROTEC Magyarország ezzel az európai trendekhez kíván igazodni, amelyek azt mutatják, hogy a versenyben maradásnak egyik fontos záloga a szakmai hozzáértés.


Szerző: kt

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tovább folytatódik az árverés útján történő földértékesítés

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes ...