Hirdetés
A BASF a globális 
vetőmagpiacon

A BASF a globális 
vetőmagpiacon

Növényvédelem - 2018.08.28

A Bayer-akvizíciókkal a bővülés új dimenziói nyílnak meg A BASF sikeresen lezárta több Bayer-üzletág- és eszközakvizícióját. Az ügylet kiegészíti a vállalat saját növényvédelmi, biotechnológiai és digitális tevékenységeit, és ezzel a vállalat belép a vetőmag-nemesítés, -előállítás és kereskedelem területére.

„Ez a stratégiai jelentőségű lépés kiváló eszközökkel gyarapítja egyébként is jelentős mezőgazdasági megoldásportfóliónkat, valamint még innovatívabb megoldásokat tesz lehetővé. Ezáltal változatosabb és vonzóbb ajánlatokat tudunk kínálni ügyfeleink számára” – nyilatkozta dr. Martin Brudermüller, a BASF SE igazgatótanácsának elnöke és technológiai igazgatója.

„A most végrehajtott akvizíció átalakítja a BASF szerepét a mezőgazdaságban. Megerősíti a mezőgazdasági megoldások terén elfoglalt piaci pozíciónkat, és megteremti a növekedés új lehetőségeit” – tette hozzá Saori Dubourg, a BASF SE igazgatótanácsának tagja, a BASF Mezőgazdasági megoldások divízió felelőse. – Nagy várakozással tekintünk a közös út elé, és örömmel üdvözöljük új kollégáinkat a BASF-nél.

4500 új alkalmazott

Miután a Bayer felvásárolta a Monsanto vállalatot, a BASF 2017 októberében és 2018 áprilisában aláírta a Bayer által felajánlott üzletágak és eszközök megszerzésére vonatkozó szerződéseket, amelyekben 7,6 milliárd euró készpénzes vételárról állapodtak meg. Az akvizíció során nagyjából 4500 alkalmazott lép be a BASF kötelékébe. A megállapodások tartalmazzák a Bayer globális glufozinát-ammónium-üzletágát, a vetőmagüzletágat, beleértve a fajtajellegek kutatási és nemesítési lehetőségeit, valamint a kulcsfontosságú kapás növények védjegyeit a legfontosabb piacokon, a zöldségvetőmag-üzletágat, a hibrid búza K+F platformját, számos, vetőmagkezelésre szolgáló terméket, bizonyos, leginkább ipari alkalmazású glifozátalapú herbicidek európai jogát, a teljes xarvio™ digitális gazdálkodás platformot, valamint nem szelektív növényvédő szerekhez és nematicidekhez kapcsolódó kutatási projekteket. Ezek az ügyletek a zöldségvetőmag-üzletág kivételével mára már lezajlottak; ez utóbbi lezárása 2018 harmadik negyedévében várható.

Vetéstől a betakarításig

A felvásárlással több eszköz válik elérhetővé a termelők számára, amivel növelhetik hozamukat, terményeik minőségét és gazdaságosságukat. „A még jelentősebb K+F fejlesztéseknek köszönhetően hatékony megoldásokat biztosítunk a vetőmagok kezelésétől egészen a betakarításig, fokozva ezzel a piaci versenyt. Ezáltal ügyfeleink számára számos választási lehetőséget tudunk biztosítani a jelenben és a jövőben egyaránt – fejtette ki Markus Heldt, a BASF Mezőgazdasági megoldások részlegének elnöke. – A több hónapig tartó, az üzletágak zökkenőmentes átadását és az alkalmazottak gördülékeny átvételét célzó előkészületek végeztével már mindenki nagyon szeretné elkezdeni a munkát – új csapatként, kibővített üzleti lehetőségekkel.”
Annak érdekében, hogy kibővített mezőgazdasági üzleti tevékenysége tükröződjön a nevében is, a BASF új nevet adott a divíziónak: a korábbi Növényvédelem elnevezést felváltotta a Mezőgazdasági megoldások név.

BASF

A BASF fenntartható módon végzi vegyészeti tevékenységeit, a gazdasági sikert a környezetvédelemmel és a szociális felelősségvállalással is ötvözve. A BASF csoport több mint 115 000 alkalmazottja szinte minden szektorban és a világ szinte összes országában azon dolgozik, hogy az ügyfelek sikeréhez hozzájáruljon. 
A portfólió öt szegmensre osztható: vegyi anyagok, teljesítményjavító termékek, funkcionális anyagok és megoldások, mezőgazdasági megoldások, valamint olaj és gáz. 2017-ben a BASF több mint 64,5 milliárd euró értékesítési eredményt ért el.

A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója

A világ mindinkább függ a fenntartható mezőgazdaságtól és az egészséges környezettől. A BASF feladata, hogy erről gondoskodjon, ezért fektetett be jelentős K+F projektekbe és széles spektrumú portfólióba, amely magába foglalja a vetőmagokat, fajtajellegeket, a vegyi és a biológiai növényvédelmet, a talajgazdálkodást, 
a növényegészséget, a kártevők elleni védekezést és a digitális gazdálkodást. 
A laboratóriumban, a földeken, irodákban és a termelésben dolgozó szakértő csoportok segítségével a cég összekapcsolja az innovatív gondolkodást és a gyakorlatot, a gazdálkodók, a társadalom és a bolygó javát szolgálva. 2017-ben a divízió 5,7 milliárd euró értékesítési eredményt ért el.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: Bayer, BASF, vetőmag, vetőmagpiac
Kiemelt hírek