TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
A Corteva Agriscience a hamisítás elleni technológiába fektet be

A Corteva Agriscience a hamisítás elleni technológiába fektet be

Növényvédelem - 2023.08.09

A márkavédelmi technológia segít a hamisított növényvédő szerek azonosításában  

A Corteva Agriscience új technológiát vezet be Európában, amely segít megvédeni a gazdákat, a környezetet és a gazdaságokat a hamisított növényvédő szerek veszélyeitől.

A hamisítás elleni címkéket Bulgáriában, Magyarországon, Kazahsztánban, Lengyelországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában helyezik el a gyomirtó szereken, és az elkövetkező években további országok is részesülhetnek a technológia előnyeiből.

Magyarországon az alábbi termékek kaptak idén egyedi QR-kóddal ellátott hamisítás elleni címkét: BelkarTM, BizonTM, ViballaTM

A Scan4Check mobil-alkalmazáson keresztül a QR-kód beolvasásával a gazdálkodók ellenőrizhetik a termék eredetiségét, és megbizonyosodhatnak annak érvényességéről.
 
A Corteva Agriscience EMEA marketingvezetője, Jean-Philippe Riffat elmondta: "A Corteva Agriscience-nél keményen dolgozunk az illegális növényvédő szerek kereskedelme ellen, amely a világ egyik vezető szervezett bűnözési tevékenysége. Az eredeti növényvédő szereket szigorú tesztelésnek és szabályozásnak vetik alá, hogy garantálják a megbízhatóságot a gazdák és a környezet számára, míg a hamisított termékeket egyáltalán nem tesztelik, és nagyon veszélyesek lehetnek. A hamisított termékek nemcsak az innovációt fékezik meg, hanem komoly kockázatot jelentenek az emberi egészségre, a biodiverzitásra és a mezőgazdasági termelők megélhetésére is.
Ez az új technológia egyszerű és biztonságos módot nyújt a gazdálkodók számára, hogy könnyen azonosíthassák, hogy valóban a Corteva Agriscience termékeiben alkalmazott technológiát és innovációt kapják. A pozitív hitelesítés biztosíthatja a gazdálkodókat arról, hogy az általuk használt termékek biztonságosak, és nem károsítják az élővilágot vagy a környezetet."

Az EU Szellemi Tulajdonjogi Hivatalának becslése szerint az illegális növényvédő szerek jelenleg az európai piac 14%-át teszik ki, az OECD pedig 6-10 milliárd dollárra becsüli az illegális kereskedelemmel kapcsolatos globális bevételeket.

Corteva Agriscience 

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy tőzsdén jegyzett, globális mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfelekkel való szoros kapcsolattartást és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva egyedülálló értékesítési stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan változatos kínálata révén előnyös piaci preferenciákat teremt. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai termékeivel a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátási rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy javítja a termelők és a fogyasztók életminőségét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára. További információ a www.corteva.com oldalon található.

Kövesse a Cortevát a Facebookon, Instagramon,LinkedInen, Twitteren és YouTube-on.

# # #

™ ® A Corteva Agriscience és leányvállalatainak védjegyei.

Média kontakt: 
Máté József, Kommunikációs vezető, EMEA
T: +41 22 775 3670 | M: +41 79 597 27 09 
E: jozsef.mate@corteva.com
 

Címkék: corteva, hamisítás ellen, új technológia, növényvédőszerek
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Visszatekintés, a napraforgó-termesztés növényvédelmi ...

Fontos szántóföldi növényünk a napraforgó, jelentősége egyaránt alapul a vetésterülete méretén, valamint azon, ...