TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Költséghatékony megoldás a kukorica tápanyag-utánpótlásában

Költséghatékony megoldás a kukorica tápanyag-utánpótlásában

Növénytermesztés - 2023.04.28

A kedvezőtlen agrárgazdasági körülmények és a kukoricatermesztés aszály okozta tavalyi kudarca bizonytalanná teszi az idei vetésterület alakulását. Ugyanakkor a kukorica fontos és meghatározó eleme a vetésforgónak, és kedvező évjáratban kimondottan eredményes a termesztése.

A magas inputköltségek mellett a növénytermesztő a költséghatékony optimalizálásra törekszik, elsődlegesen a tápanyag-utánpótlás területén. Ebben az esetben azonban figyelembe kell venni, hogy a kukorica rendkívül tápanyagigényes növény, amelyen túl meghatározó tényező a rendelkezésére álló és felvehető víz mennyisége. A kukorica napi vízfelhasználása elérheti a 10 mm-t, a teljes vegetációs ciklusa során pedig közel 700 mm vizet használ fel. Ez a tény nagymértékben határozza meg a tápanyagfelvételi és -hasznosítási dinamikáját. A kukorica csírázásától 4-6 leveles stádiumig kifejezetten érzékeny a hasznosítható foszfor mennyiségére (hiány esetén antociános elszíneződés tapasztalható). A kukorica tápanyagfelvétele a talajhőmérséklet emelkedésével a 4-6 leveles stádiumot követően válik intenzívvé. A szemtelítődés időszakában a N és P felvétele is meghatározó. A mikroelemek közül a kukorica a cink hiányára reagál érzékenyen, amelynek felvétele főként a meszes, foszforral jól ellátott talajokon gátolt, így jelentős termésveszteséget okozhat. A kukorica esetében ezért kulcsfontosságú a lombozaton keresztüli mikroelem-utánpótlás.

Költséghatékony megoldás a kukorica tápanyag-utánpótlásában

Ehhez hatékony és költségkímélő technológiai megoldást biztosít a DR GREEN termékcsalád, amely speciális tulajdonságai és kiváló minősége révén egyedi kategóriát képvisel a lombtrágyázásban. A MicroActiveTM és MacroActiveTM kristályos formuláció biztosítja a termékek egyedien magas hatóanyag-tartalmát. A növényspecifikált DR GREEN Kukorica a növény igényeinek megfelelő mikroelem-összetételt (bór, réz, vas, mangán, molibdén, cink) tartalmazza. A kukorica 1 tonna terméshez és a hozzá tartozó melléktermékhez a fontosabb mikroelemek közül 50 g cinket, 35 g mangánt, 12 g rezet, 20 g bórt igényel, amelyet a DR GREEN Kukorica alkalmazásával biztosítani tudunk. 

Üzemi gyakorlatban a kukoricát címerhányáskor (rovarvédelemmel együtt) DR GREEN Kukorica 1 kg/ha + DR GREEN Energy 1 kg/ha-os dózisával kezeltük. Megfelelő élettani feltételek mellett ez a technológia nagymértékben segítette a növények stressztoleranciáját és a termelés eredményességét!

A termékekben lévő oldódási aktivátor a DR GREEN termékek tökéletes oldódási folyamatát biztosítja, míg a pH-stabilizátor a permetlé megfelelő kémhatásának (4,0-4,5 pH) kialakulását segíti elő.

Miért előnyösek Önnek a technológiában a DR GREEN termékek?

  • Egyedi formulációjuk és kimagaslóan magas hatóanyag-tartalmuk miatt hatékonyak a tápanyag-utánpótlásban;
  • kijuttatásuk nem jár plusz logisztikai/kijuttatási költséggel, növényvédelmi munkálatokkal kombinálható;
  • az áraik stabilak a tömegtermékekhez képest, kiszámítható elemei az önköltségnek;
  • javítják a termés minőségét, így az áru piacképességét és jövedelmezőségét!

Költséghatékony megoldás a kukorica tápanyag-utánpótlásában
Valcum Agro Kft.

www.valcumagro.com

+36 30 217 9256

Címkék: kukorica, dr green, valcum agro kft., tápanyag utánpótlás, műtrágya
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Egy cserépnyi bűbáj – Hogyan bánjunk muskátlink elszáradt ...

A muskátli maga a csoda! Ha kellő törődést kap, éjt nappallá téve azon fáradozik, hogy virágaival tavasztól őszig ...