TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Elképesztően precíz sorközművelésre képes a kamerás rendszerrel felszerelt Monosem kultivátor

Elképesztően precíz sorközművelésre képes a kamerás rendszerrel felszerelt Monosem kultivátor

Növénytermesztés - 2023.04.05

A Monosem munkagépei a precíziós gazdálkodásba is beilleszthetők, a francia gyártó sorközművelő kultivátora például jól kiegészíthető a mAXI-CAM sorfelismerő és kormányzó automatikával.

A francia Monosem gépeinek magyarországi forgalmazója az AXIÁL Kft. A közelmúltban a mechanikai gyomirtás fontos eszközét, a sorközművelő kultivátort emelték ki a színes kínálatból: az SCD típusnevű munkagép kukorica, cukorrépa, napraforgó, repce és még több más kultúra sorközművelésére alkalmas.

A 6, 8 és 12 soros változatok közül a legkisebb lehet kézi vagy hidraulikus csukású, míg a nagyobbaknál a hidraulikus csukást alkalmazzák. A 6 és 8 soros változatoknál gépre szerelhető műtrágyatartályokból megoldott a tápanyagkijuttatás, míg a nagyobb gépeknél elérhető a fronttartályból való kijuttatás is a sor mellé. Megoldható a folyékony anyagok kijuttatása is, mégpedig fronthidraulikára szerelt tartályból, injektálva a sor két oldalára, vagy sávpermetezéssel.A Monosem sorközművelő kultivátorok hasznos kiegészítője lehet az AXIÁL Kft. által fejlesztett mAXI-CAM sorfelismerő és kormányzó automatika. A munkagép fő része a sorkövető keret, amely egy fix, illetve mozgó kerettagból áll. A fix kerettagot kapcsoljuk az erőgép hárompont-függesztéséhez, míg a másik, hidraulikus munkahengerek által mozgatott kerettagot kapcsolhatjuk össze a sorközművelő kultivátorral. A mozgó kerettag kitérése mindkét irányban 35 cm.

A kamerás rendszer felismeri a növénykultúra által alkotott sorokat, ezáltal azok biztonságban maradnak a munkavégzés során. Szűk sorok esetében, illetve amikor a kultúra már akkora, hogy eltakarja az egész sorközt, a kamerás rendszer már nehezen tud boldogulni, ezért alkalmazni kell a tapogatópálcás rendszert is, ami a növény szárát érzékelve irányítja a kultivátort.

További részletekért KATT IDE!

Címkék: növénytermesztés, monosem, sorközművelés, kultivátor, precíziós gazdálkodás, kamera, axiál kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jövő évi vetési tervek – életbe lépő új vetésváltási és ...

Az Európai Bizottság nemrég egyértelművé tette: 2024-re nem teszi lehetővé a tagállamok számára, hogy ...