TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Elképesztően precíz sorközművelésre képes a kamerás rendszerrel felszerelt Monosem kultivátor

Elképesztően precíz sorközművelésre képes a kamerás rendszerrel felszerelt Monosem kultivátor

Növénytermesztés - 2023.04.05

A Monosem munkagépei a precíziós gazdálkodásba is beilleszthetők, a francia gyártó sorközművelő kultivátora például jól kiegészíthető a mAXI-CAM sorfelismerő és kormányzó automatikával.

A francia Monosem gépeinek magyarországi forgalmazója az AXIÁL Kft. A közelmúltban a mechanikai gyomirtás fontos eszközét, a sorközművelő kultivátort emelték ki a színes kínálatból: az SCD típusnevű munkagép kukorica, cukorrépa, napraforgó, repce és még több más kultúra sorközművelésére alkalmas.

A 6, 8 és 12 soros változatok közül a legkisebb lehet kézi vagy hidraulikus csukású, míg a nagyobbaknál a hidraulikus csukást alkalmazzák. A 6 és 8 soros változatoknál gépre szerelhető műtrágyatartályokból megoldott a tápanyagkijuttatás, míg a nagyobb gépeknél elérhető a fronttartályból való kijuttatás is a sor mellé. Megoldható a folyékony anyagok kijuttatása is, mégpedig fronthidraulikára szerelt tartályból, injektálva a sor két oldalára, vagy sávpermetezéssel.A Monosem sorközművelő kultivátorok hasznos kiegészítője lehet az AXIÁL Kft. által fejlesztett mAXI-CAM sorfelismerő és kormányzó automatika. A munkagép fő része a sorkövető keret, amely egy fix, illetve mozgó kerettagból áll. A fix kerettagot kapcsoljuk az erőgép hárompont-függesztéséhez, míg a másik, hidraulikus munkahengerek által mozgatott kerettagot kapcsolhatjuk össze a sorközművelő kultivátorral. A mozgó kerettag kitérése mindkét irányban 35 cm.

A kamerás rendszer felismeri a növénykultúra által alkotott sorokat, ezáltal azok biztonságban maradnak a munkavégzés során. Szűk sorok esetében, illetve amikor a kultúra már akkora, hogy eltakarja az egész sorközt, a kamerás rendszer már nehezen tud boldogulni, ezért alkalmazni kell a tapogatópálcás rendszert is, ami a növény szárát érzékelve irányítja a kultivátort.

További részletekért KATT IDE!

Címkék: növénytermesztés, monosem, sorközművelés, kultivátor, precíziós gazdálkodás, kamera, axiál kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

MIZONA®, hogy a kórokozó ne lehessen károkozó

A gombák elleni védekezésben van lehetőség steril állapotot létrehozni, még nagyüzemi körülmények közepette is, és ...