A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Egyedi dimenzió a növénytáplálásban – Dr. Green levéltrágyák a Valcum Agro Kft. kínálatában

Növénytermesztés - 2022.04.09

A növények harmonikus tápanyagellátásában ma már általánosan használt technológiai elem a lombtrágyázás. Ahhoz, hogy e termékek valóban hatékonyan láthassák el a feladatukat, több fontos kritériumnak is meg kell felelniük, mint az adott növénykultúra igényeire szabott tápelem-összetétel – optimális formulációban, a tápelemek hasznosulását segítő egyéb összetevők, kiváló oldékonyság és keverhetőség. 

Egyedi dimenzió a növénytáplálásban – Dr. Green levéltrágyák a Valcum Agro Kft. kínálatában


vulcanDr Green

Dr. Varga Zsolt, a Valcum Agro termékmenedzsere és Túri Dániel ügyvezető

A lengyel gyártású Dr. Green termékcsalád – egyedi innovációknak köszönhetően – mindezen kritériumoknak maradéktalanul megfelel. Most a Dr. Green lombtrágyákat forgalmazó Valcum Agro Kft. termékmenedzsere, dr. Varga Zsolt jóvoltából kicsit közelebbről is megismerkedünk a termékcsaláddal.

– Milyen termékeket foglal magába a Dr. Green termékcsalád?

A Dr. Green termékek többféle levéltrágyát és egy magtrágyát foglalnak magukban. A levéltrágyák között külön szegmenst képeznek a mikro- és a makroelem-tartalmú termékek. A mikroelem-lombtrágyák a termesztett növényfaj igényeihez illeszkedve specifikus összetételűek, így a növények életfolyamataira gyakorolt kedvező hatásuk révén a termés mennyiségét, különösen pedig a minőségét javítani tudják. A makroelem-tartalmú lombtrágyák a nitrogén, foszfor és kálium pótlására hivatottak, és a különböző termékek ezeket a tápelemeket eltérő arányban, összetételben tartalmazzák, így a termőhelyi viszonyoknak, a növények fenológiájának, aktuális igényének megfelelően lehet őket alkalmazni.

– A tápelemeken túl milyen egyedi összetevők vannak a Dr. Green levéltrágyákban?

A Dr. Green termékek annak köszönhetik kiváló minőségüket, hogy a hatóanyagokat védett formában, az úgynevezett MICROACTIVE és MACROACTIVE formulációkban tartalmazzák, és különböző növényi kivonatokból származó vegyületek segítik e hatóanyagok felvételét, hasznosulását. Ezen túl minden Dr. Green levéltrágya pH-stabilizátort tartalmaz, ami 4,3-4,5 körüli értékre állítja be a permetlé kémhatását, így a vele kombinációban kijuttatott növényvédő szerek számára is optimális környezetet biztosít. Harmadrészt meg kell említeni az oldódási aktivátor szerepét is, aminek köszönhetően a Dr. Green levéltrágyák hideg, akár 3-5 oC-os vízben is ugyanolyan jól oldódnak.

– Fizikai, kézzelfogható tulajdonságait tekintve mit kell tudni a Dr. Green levéltrágyákról?

Szilárd, mikrokristályos szerkezetű termékek. Ennek több előnye is van: egyrészt így igen nagy koncentrációban tartalmazhatnak hatóanyagokat. Például a Dr. Green Start összes hatóanyag-tartalma 720 g/kg. Másrészt a téli tárolás során nincs gond a fagyérzékenységgel. A jó tárolhatóság másik pillére a profi, hermetikusan záró csomagolás. A Dr. Green termékek ezenfelül kiválóan és maradéktalanul oldódnak a permetlében, és a legtöbb növényvédő szerrel kombinálhatóak.

– A levéltrágyák után álljunk meg egy gondolat erejéig a magtrágyánál is! Mi a szerepe a tápanyag-utánpótlási technológiában?

A növény életének legérzékenyebb stádiuma a csírázás, kelés időszaka. A Dr. Green Prime magtrágya éppen az ekkor létfontosságú tápelemeket tartalmazza. A csávázás során a vetőmagra felvitt termék hatóanyagai a talajnedvességben feloldódva a mag közvetlen környezetében lesznek, és az előtörő gyököcske azonnal hozzáfér. Rövid időszakról és kis mennyiségekről van ugyan szó, a hatása viszont a növény teljes későbbi életére, teljesítményére kihat.

– Végül kérem, mondjon néhány szót a termékek hazai forgalmazójáról, a Valcum Agro Kft.-ről!

Kis, családias cég vagyunk, amelyben a szakembergárdát három fő alkotja, valamint egy kolléganő segíti a szervezési és a logisztikai munkát. A Valcum Agro Kft. kilencéves múltra tekint vissza, a székhelyünk pedig Keszthelyen van. A tevékenységünkkel jelenleg a Dunántúlt fedjük le, ahol a forgalmazást, a termékekhez kapcsolódó szaktanácsadást is ellátjuk.

 

valcumagrohirdetesjpg

Nagyítás a képre kattintva!
Szerző: AgrárUnió


Címkék: levéltrágya, növénytáplálás, Dr. Green, Valcum Agro Kft.

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...