TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Egyedi dimenzió a növénytáplálásban – Dr. Green levéltrágyák a Valcum Agro Kft. kínálatában

Egyedi dimenzió a növénytáplálásban – Dr. Green levéltrágyák a Valcum Agro Kft. kínálatában

Növénytermesztés - 2022.04.09

A növények harmonikus tápanyagellátásában ma már általánosan használt technológiai elem a lombtrágyázás. Ahhoz, hogy e termékek valóban hatékonyan láthassák el a feladatukat, több fontos kritériumnak is meg kell felelniük, mint az adott növénykultúra igényeire szabott tápelem-összetétel – optimális formulációban, a tápelemek hasznosulását segítő egyéb összetevők, kiváló oldékonyság és keverhetőség. 

vulcanDr Green

Dr. Varga Zsolt, a Valcum Agro termékmenedzsere és Túri Dániel ügyvezető

A lengyel gyártású Dr. Green termékcsalád – egyedi innovációknak köszönhetően – mindezen kritériumoknak maradéktalanul megfelel. Most a Dr. Green lombtrágyákat forgalmazó Valcum Agro Kft. termékmenedzsere, dr. Varga Zsolt jóvoltából kicsit közelebbről is megismerkedünk a termékcsaláddal.

– Milyen termékeket foglal magába a Dr. Green termékcsalád?

A Dr. Green termékek többféle levéltrágyát és egy magtrágyát foglalnak magukban. A levéltrágyák között külön szegmenst képeznek a mikro- és a makroelem-tartalmú termékek. A mikroelem-lombtrágyák a termesztett növényfaj igényeihez illeszkedve specifikus összetételűek, így a növények életfolyamataira gyakorolt kedvező hatásuk révén a termés mennyiségét, különösen pedig a minőségét javítani tudják. A makroelem-tartalmú lombtrágyák a nitrogén, foszfor és kálium pótlására hivatottak, és a különböző termékek ezeket a tápelemeket eltérő arányban, összetételben tartalmazzák, így a termőhelyi viszonyoknak, a növények fenológiájának, aktuális igényének megfelelően lehet őket alkalmazni.

– A tápelemeken túl milyen egyedi összetevők vannak a Dr. Green levéltrágyákban?

A Dr. Green termékek annak köszönhetik kiváló minőségüket, hogy a hatóanyagokat védett formában, az úgynevezett MICROACTIVE és MACROACTIVE formulációkban tartalmazzák, és különböző növényi kivonatokból származó vegyületek segítik e hatóanyagok felvételét, hasznosulását. Ezen túl minden Dr. Green levéltrágya pH-stabilizátort tartalmaz, ami 4,3-4,5 körüli értékre állítja be a permetlé kémhatását, így a vele kombinációban kijuttatott növényvédő szerek számára is optimális környezetet biztosít. Harmadrészt meg kell említeni az oldódási aktivátor szerepét is, aminek köszönhetően a Dr. Green levéltrágyák hideg, akár 3-5 oC-os vízben is ugyanolyan jól oldódnak.

– Fizikai, kézzelfogható tulajdonságait tekintve mit kell tudni a Dr. Green levéltrágyákról?

Szilárd, mikrokristályos szerkezetű termékek. Ennek több előnye is van: egyrészt így igen nagy koncentrációban tartalmazhatnak hatóanyagokat. Például a Dr. Green Start összes hatóanyag-tartalma 720 g/kg. Másrészt a téli tárolás során nincs gond a fagyérzékenységgel. A jó tárolhatóság másik pillére a profi, hermetikusan záró csomagolás. A Dr. Green termékek ezenfelül kiválóan és maradéktalanul oldódnak a permetlében, és a legtöbb növényvédő szerrel kombinálhatóak.

– A levéltrágyák után álljunk meg egy gondolat erejéig a magtrágyánál is! Mi a szerepe a tápanyag-utánpótlási technológiában?

A növény életének legérzékenyebb stádiuma a csírázás, kelés időszaka. A Dr. Green Prime magtrágya éppen az ekkor létfontosságú tápelemeket tartalmazza. A csávázás során a vetőmagra felvitt termék hatóanyagai a talajnedvességben feloldódva a mag közvetlen környezetében lesznek, és az előtörő gyököcske azonnal hozzáfér. Rövid időszakról és kis mennyiségekről van ugyan szó, a hatása viszont a növény teljes későbbi életére, teljesítményére kihat.

– Végül kérem, mondjon néhány szót a termékek hazai forgalmazójáról, a Valcum Agro Kft.-ről!

Kis, családias cég vagyunk, amelyben a szakembergárdát három fő alkotja, valamint egy kolléganő segíti a szervezési és a logisztikai munkát. A Valcum Agro Kft. kilencéves múltra tekint vissza, a székhelyünk pedig Keszthelyen van. A tevékenységünkkel jelenleg a Dunántúlt fedjük le, ahol a forgalmazást, a termékekhez kapcsolódó szaktanácsadást is ellátjuk.

 

valcumagrohirdetesjpg

Nagyítás a képre kattintva!




Szerző: AgrárUnió

Címkék: levéltrágya, növénytáplálás, Dr. Green, Valcum Agro Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mezőgépek veteránjai – A legendás Dutra méltatlan sorsa

Alig akad túlhasználtabb és elcsépeltebb szó a médiában, mint a legenda és a legendás. Kivételesen mégis illik a ...