TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Jobb műtrágya-hasznosulás biostimulátorok segítségével

Jobb műtrágya-hasznosulás biostimulátorok segítségével

Növénytermesztés - 2022.04.01

A műtrágyafronton kialakult extrém helyzet újabb lökést adhat a biostimulátorok felhasználásának. Ezen termékek alkalmasak arra, hogy a növények természetes életfolyamatainak támogatásával tompítsák a kedvezőtlen talaj- vagy környezeti hatásokat, javítják a szervetlen tápagyagok felvételét és hatékonyságát, megadva az esélyt a terméspotenciál kiaknázásához.

Okszerű használatukkal az indokolatlanul magas műtrágyadózisok elhagyásával is elérhetőek a terméscélok. A biostimulátorok megválasztása érzékenyebb feladat, mint a növényvédő szereké vagy a hagyományos lombtrágyáké. Összetételük és hatásuk ismeretében csak a megfelelő növényi fenológiai fázisában való kijuttatásuk hozhatja a várt eredményt.

Dell” Agro Plus® – zöldtömeg-növelés a vegetáció elején

A Dell” Agro Plus hatása elsősorban a vegetatív szervek erősebb fejlődésben mutatkozik meg. A nagyobb gyökérzet intenzívebb tápanyagfelvételt, a nagyobb levéltömeg intenzívebb fotoszintézist, több szervesanyag-előállítást biztosít. Mindkét hatás alapja a magasabb terméseredményeknek.

  Kontroll és Dell Agro 002  delagrock 

deltabl1

A diagram a bevezetőben említetteket szemlélteti. A Dell” Agro Plus 2 l/ha-os kezelése a gyengébb termőképességű talajokon is kiemelkedő terméseredményt adott.

Natural Force® – a minőségre is koncentrálva, a vegetáció második felében

A Natural Force® szemben a Dell” Agro® Plusszal a vegetáció második felében tudja a maximumot nyújtani. Hatására a termés mennyisége mellett a beltartalmi mutatók javulását várhatjuk.

A Natural Force® egy rendkívül magas (47%) aminosav-tartalommal rendelkező biostimulátor. Az aminosav-tartalom nagy része a kifejezetten értékes, úgynevezett szabad aminosavakból áll, melyek felelősek a minőségi paraméterek (mint pl. a fehérje- vagy olajtartalom) javításában.

deltabl2

Dell” Agro® Plus és Natural Force® együtt - stresszmentesen, maximális fordulaton aratásig

Az elmúlt években a KITE Zrt. fejlesztői vizsgálatokat végeztek a Dell” Agro® Plus és a Natural Force® biostimulátorok felhasználásával egy-egy kultúra különböző fenofázisaiban kijuttatva. A kísérletek igazolták, hogy a két termék alkalmazása a növények élettani folyamatait magas fordulaton tartja, ami terméstöbbletben és a káros környezeti tényezőknek és a kórokozóknak való jobb ellenállásban mutatkozott meg. A két termék használata a kiváló termőképességű talajokon is megmutatkozott.

deltabl3

A KITE Zrt. különleges ajánlattal él azon partnerei felé, akik élvezni kívánják a biostimulátorok kiemelkedő hatását, mindemellett elkötelezettek a fenntartható gazdálkodás mellett.

Dell” Agro Plus és Natural Force egy csomagban, megfejelve Turbó Kénnel 40 hektárra, extra árelőnnyel!

Keresse és éljen a szakmai csomag adta egyéb lehetőségekkel is!

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat!

 

kite logo min

 

Címkék: biostimulátor, KITE Zrt., Natural Force®
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Biztos tudással a jelen és a jövő kihívásaival szemben

Az éghajlatváltozás komoly hatással van a mezőgazdaságra. Az időjárási szélsőségek, mint például a hosszú, ...