TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Termésbiztonságot fejlesztettünk – Növénykondicionálók a Timac AGRO kínálatából

Termésbiztonságot fejlesztettünk – Növénykondicionálók a Timac AGRO kínálatából

Növénytermesztés - 2024.03.30

Bár az elmúlt években már tapasztalhattuk, hogy a telek egyre enyhébbek, az idei február még ennél is extrémebb meleggel zárul, és az időjárás-előrejelzések továbbra is ezt prognosztizálják. Az ország nagy részén megfelelő mennyiségű csapadék hullott, és a kijuttatott fejtrágyákra is megérkezett a jótékony bemosó csapadék, így az ősszel elvetett állományok jól fejlettek. Feltehetnénk a kérdést, hogy akkor miért kell biostimulátort alkalmazni, miért nem elég a szükséges mikroelemek pótlásával biztosítani a növények igényeit? Ezekre a kérdésekre próbálok röviden választ adni, hogy döntése megalapozott és helyes legyen.

Termésbiztonságot fejlesztettünk – Növénykondicionálók a Timac AGRO kínálatából

A biostimulátorok előnyei

A biológiailag aktív – biostimulátor tartalmú – növénykondicionáló készítmények használata fokozza a biotikus és abiotikus tényezőkkel szembeni ellenálló képességet, támogatja az anyagcsere-folyamatokat, a tápanyagok felvételét és beépülését, a fehérjeszintézist, klorofillképzést és fotoszintézist. Ennek eredményeként hozzájárul a genetikailag kódolt termésmennyiség megközelítéséhez és a jobb termésminőség kialakulásához. Hibásnak tekinthető az a felvetés, hogy ezeket a készítményeket csak abban az esetben érdemes használni, ha valamilyen környezeti stresszfaktor fenyegeti a termésbiztonságot. A cél minden esetben a megelőzés, a növények ellenálló képességének növelése a stresszfaktorokkal szemben. A biostimulátorok ugyanis nem pillanatnyi hatással rendelkeznek! Éppen ellenkezőleg! Felkészítik a növényeket a nem várt, de szinte egyre gyakrabban bekövetkező, a termésmennyiséget csökkentő környezeti stresszhelyzetekre.

Felkészítik a növényeket a nem várt, de szinte egyre gyakrabban bekövetkező, a termésmennyiséget csökkentő környezeti stresszhelyzetekre.

A hatás összeadódik

Mindenki számára egyértelmű, hogy a szükséges tápanyagokat egy jól bevált gyakorlatnak megfelelően, folyamatosan kell biztosítani. Talajvizsgálatnak és a növény igényeinek megfelelően elvégzünk egy őszi feltöltő tápanyagkijuttatást. Vetés előtt vagy vetéssel egy menetben biztosítjuk a meginduláshoz szükséges tápanyagokat. Fejtrágyát juttatunk ki az állományra szórva vagy tápkultivátorral. Lombon keresztül felszívódó tápanyagokkal biztosítjuk a mikroelemigényt. Tehát tényleg folyamatosan etetjük a növényeket. Mert tudjuk, hogy ezeknek a tápanyagoknak a hatása összeadódik.

Nincs ez másképp a biostimulátorok hatásával sem. A csírázó mag óriási energiafelhasználással fejleszti ki az első valódi gyökereket és hajtást. A Timac AGRO startertrágyáinak biostimulátor tartalma a hormonális folyamatok szabályozásán keresztül járul hozzá az erőteljes gyökérzet kialakulásához, hajtásnövekedéshez. A fiatal állományok kezelésére használt növénykondicionáló termékeink ezt a folyamatot viszik tovább, látványos gyökeresedést, hajtásfejlődést eredményeznek. Erősítik a sejteket, szöveteket, tehát ellenállóbbá teszik a növényeket. A virágzást megelőző biostimulátoros kezelés tovább fokozza a tápanyagfelvétel hatékonyságát, a tápanyagok beépülését, az ellenálló képességet. A hatások összeadódnak, az eredmény pedig a betakarításkor realizálódik.

Miért válassza a TIMAC AGRO készítményeit

Cégünk több mint 60 éve foglalkozik biostimulátor kutatásokkal, tehát valóban úttörőnek számít a szakmában. EUROFERTIL és DUOFERTIL startertrágyáink, FERTIACTYL és FERTILEADER folyékony növénykondicionálóink egyaránt tartalmazzák a termésbiztonság szempontjából elengedhetetlen biostimulátor komplexeket.

Keresse szaktanácsadó kollégánkat, aki az Ön számára legmegfelelőbb megoldást tudja nyújtani bármely tápanyag-utánpótlási kérdésben.  

Címkék: biostimulátor, növénykondicionáló , timac agro
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Deszikkálás hatékonyan – HIKARI a Sumi Agro ajánlásával

Magyarországon a napraforgót és a repcét deszikkálják a termelők a legnagyobb felületen. A deszikkálás célja ...