TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Válasszon szempontot, mi adjuk hozzá a napraforgót.

Válasszon szempontot, mi adjuk hozzá a napraforgót.

Növénytermesztés - 2023.12.08

Hibridjeink a megbízhatóságot képviselik, legyen szó alkalmazkodóképességről, olajtartalomról, rezisztenciáról vagy gyomirtási rendszerről.

Hirdetés

A SAATEN-UNION hibridjei megbízható teljesítményüknek köszönhetően az idei évben is magas hozamokat biztosítottak partnereinknek a változó és kiszámíthatatlan időjárási körülmények ellenére is. Portfóliótagjaink számára az idei időjárás sem okozott gondot, a csapadékos időszakot ugyanolyan jól átvészelték, mint a későbbi szárazságokat, hagyományosan jó betegség-ellenállóságuknak és szárszilárdságuknak köszönhetően.

Válasszon szempontot, mi adjuk hozzá a napraforgót.

A magas olajsavas (HO) napraforgó termesztésében gondolkodó partnereink számára ajánljuk az idei évtől a SOPHIA CL (HO) mellé megérkezett, új, HOLIB CLP (HO) nevű, CLHA PLUS gént hordozó, magas olajsavas Clearfield Plus hibridünket. A HOLIB CLP (HO) állományát alkotó középérésű növények középmagasak, erős szárúak, érésben bókolnak, a hibrid RLM9+ peronoszpórarezisztenciájának köszönhetően nagy biztonsággal termeszthető az egész országban.

A SOPHIA CL (HO) bevezetésének első évében már sikerrel bizonyította rátermettségét, hiszen több üzemi fajtasorban kiemelkedő eredményt ért el. Tőszámreakció-vizsgálataink alapján vetéssűrűségét széles spektrumban választhatjuk meg (50–62 000 termőtő/ha), így napraforgótáblánkat ismerve (vadkár, vízállásos területek) nem okoz gondot az optimális tőszám megválasztása. 

A DRIVER CL középkorai, linolsavas (LO), közepesen magas, gyengén bókoló jellegű, kifejezetten homogén állományt nevelő, letisztult habitusú Clearfield-napraforgóhibrid, melyre ugyanúgy jellemző a magas olajtartalom, mint portfóliónk többi tagjára. Kifejezetten egészséges típus, bátran javasoljuk extenzívebb termesztési körülmények közé is. A hibrid az idei eredmények alapján 62 000 termőtő/ha-os tőszám mellett teljesített a legjobban.

Az ALEXA SU cégünk kínálatának linolsavas, szulfonil-urea-rezisztens tagja. Az ALEXA SU középkorai, kompakt, kisebb termetű, amihez bókoló tányérállás társul. A növényállomány alacsony habitusának köszönhetően jól kezelhető a kisebb gépparkkal rendelkező gazdaságok lehetőségeihez mérten is. Szádorrezisztenciája mellett (A–E) jó lisztharmat-, fóma- és szklerotínia-ellenállósággal rendelkezik.

A PRETORIA CLP linolsavas (LO), imazamox-ellenálló (CLHA PLUS) napraforgóhibrid kínálatunk középkorai tagja, mely jól alkalmazkodik a legtöbb termelési körülményhez, amihez szádorrezisztenciája (A–E) is hozzájárul. Maximális teljesítőképességéhez mégis intenzív termesztéstechnológia mellett tudunk a legközelebb kerülni. Olajtartalma az elvárt szintet bőven megugorja, amit a 2022-es NÉBIH-vizsgálatok is igazolnak, amelyekben a legjobbak között szerepelt.

Válasszon szempontot, mi adjuk hozzá a napraforgót.

Korai érésű napraforgóhibridjeink, mint a DUET CL (HO), az ALEXA SU és a SOPHIA CL (HO), kiváló megoldást nyújtanak azon termelőknek is, akik deszikkálás nélküli betakarítást terveznek költségeik csökkentése érdekében. A folyamatosan zajló kísérleteknek és fejlesztési munkáknak köszönhetően minden herbicidrezisztenciára van javaslatunk gazdálkodó partnereink számára, továbbá ezentúl, várhatóan a 2024-es évben az összes olajsavprofil kombinációjában is tudunk alternatívákkal szolgálni.

Válasszon szempontot, mi adjuk hozzá a napraforgót.Marsai Viktor
termékfejlesztő
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

 

 

 

 

Címkék: SAATEN-UNION, napraforgó, vetőmag, nemesítés, hibrid, Clearfield
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Belvíz helyzetkép a mezőgazdaságban

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek ...