TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
A Corteva forradalmi innovációja mérföldkő a növénykárosító fonálférgek elleni védekezésben, a talaj egészségének fenntartásában

A Corteva forradalmi innovációja mérföldkő a növénykárosító fonálférgek elleni védekezésben, a talaj egészségének fenntartásában

Növénytermesztés - 2023.10.05

A díjnyertes Reklemel™ hatóanyag a vállalat fenntarthatósági portfóliójának legújabb tagja

A növényparazita fonálférgek a talajban élő mikroszkopikus szervezetek, amelyek a növények gyökerein táplálkoznak. Felismerésük és az ellenük való védekezés közismerten nehéz feladatot jelent a gazdálkodók számára. A növényparazita fonálférgek a globális élelmiszerbiztonság megteremtésének jelentős akadályát jelentik, évente legalább 80 milliárd dollárra becsült kárt okoznak1.

E jelentős, globális kihívás kezelésére a Corteva (NYSE: CTVA) megkezdte a Reklemel™ fonálférgek ellen alkalmazható hatóanyagra épülő termékeinek kereskedelmi forgalmazását, amelyek segítenek megvédeni a haszonnövények széles körét a növényparazita fonálférgek károsításától anélkül, hogy megbontanák a talajban élő hasznos élő szervezetek egészséges egyensúlyát. A Reklemel™-t a Corteva fedezte fel és fejlesztette ki, amely több mint egy évtizedes munka eredménye.

"A globális mezőgazdaság jövője - és a növekvő népesség élelmezésének képessége - az innováción múlik. A Reklemel™ példája jól mutatja, hogy a Corteva hogyan használja az innovációt, hogyan segít a gazdálkodóknak a világ élelmezéséhez szükséges kritikus kihívásoknak megfelelni" - mondta Robert King, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának ügyvezető alelnöke.

A Reklemel™ csökkentett kockázatú minősítést kapott az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségétől (EPA), mivel a termék szelektíven hat a növényparazita fonálférgek ellen, más, régebbi nematicidekhez képest alacsonyabb a felhasználási dózisa, valamint sokkal kedvezőbb a környezeti és toxikológiai profilja. A Reklemel™ egyike azoknak az új hatóanyagoknak, amelyet az EPA frissített politikája alapján regisztráltak. Ez beépíti a Veszélyeztetett Fajokról szóló Törvény által lefektetett elveket a növényvédő szerek regisztrációs folyamatába.

A Reklemel™ elnyerte a National Association of Manufacturers fenntarthatósági díját és a Fenntartható Gazdaságért díjat is, annak elismeréseként, hogy az alacsonyabb felhasznált hatóanyagmennyiség révén a következő öt évben több mint 500 millió kg CO2-egyenértékű kibocsátás elkerülését teszi lehetővé.2

A Reklemel™ hatóanyag 2023 végétől lesz elérhető az Egyesült Államokban, Indiában és Mexikóban Salibro™ néven, mely jelenleg már Kanadában és Ausztráliában engedélyezett. További regisztrációja világszerte folyamatban van, az Európai Unióban is.

A Reklemel™ a Corteva legújabb forgalomba hozott fejlesztése, amely segít a gazdálkodóknak a hozamok növelésében, az éghajlati és egyéb kihívások kezelésében, és ezzel végső soron a globális élelmiszerbiztonság megerősítésében. A Corteva naponta közel 4 millió dollárt fektet be a kutatásba és fejlesztésbe. A vállalat 2022-ben több mint 180 új növényvédő szert vezetett be világszerte, és kilenc új hatóanyag fejlesztését folytatta kutatás-fejlesztési programjában.

A Reklemel™ röviden

A Reklemel™ a növény ültetése előtt, vagy a tenyészidőszaka alatt alkalmazható és az egynyári és évelő növények széles körét képes védeni, beleértve a különböző zöldségféléket, például kabakosokat, gyökér- és gumós zöldségeket, gyümölcsöket és dióféléket, szántóföldi növényeket és bogyós gyümölcsöket. Azok a gazdálkodók, akik a Reklemel™-t az integrált növényvédelmi stratégia részeként egyéb termesztési, mechanikai és biológiai beavatkozásokkal kombinálva alkalmazzák, növelni tudják a terméshozamot a növényparazita fonálférgek okozta minőségi veszteségek csökkentésével. Számos más nematiciddel összehasonlítva csökkenthető a környezetterhelés, és megőrizhetők a talaj egészségéhez kritikusan fontos hasznos szervezetek.

A Reklemel™ egyike azoknak az első új hatóanyagoknak, amelyeket az EPA frissített politikája alapján regisztráltak, mely beépíti a Veszélyeztetett Fajokról szóló Törvénybe foglalt értékeléseket a növényvédő szerek regisztrációs folyamatába. Az EPA ennek során értékeli a növényvédő szerek címkéjén szereplő fajokra, azok élőhelyeire gyakorolt lehetséges hatásokat és ha szükséges, konzultációt kezdeményez az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálatával és a Nemzeti Tengeri Halászati Szolgálattal. Az EPA ezen új eljárás létrehozására és végrehajtására irányuló munkája fontos lépés a jogbiztonság felé a gazdálkodók és mások számára, akik növényvédőszer használatra támaszkodnak, miközben az érintett fajok és élőhelyeik védelmét is elősegíti.

Címkék: corteva agriscience, növényvédelem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mire figyeljenek szójatermesztéskor?

A hazai állattenyésztés fehérjeszükségletét főként az importált, GMO szójából készült extrahált szójadara ...