TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
A Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions együttműködése a biológiai termékek európai elérhetőségének előmozdítására

A Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions együttműködése a biológiai termékek európai elérhetőségének előmozdítására

Növénytermesztés - 2023.08.23

A Corteva Agriscience (Corteva) (NYSE: CTVA) és a Bioceres Crop Solutions Corp. (Bioceres) (NASDAQ: BIOX) bejelentették, hogy kizárólagos megállapodást kötöttek a biológiai termékek európai forgalmazására.

A megállapodás értelmében a Corteva Agriscience és a Bioceres Crop Solutions közösen dolgozik majd azon, hogy segítse a Bioceres leányvállalata, a Pro Farm által kifejlesztett élvonalbeli bioinszekticid európai piacra kerüléséhez szükséges regisztrációs folyamatokat.

A termék egy rendkívül hatékony biológiai rovarölő szer, amely hasonló hatékonyságú lehet, mint a hagyományos rovarölő szerek, és jól illeszkedik a hagyományos mezőgazdasági termelésbe, mivel a megcélzott növények közé tartozik a kukorica és más gabonafélék, valamint a napraforgó és a repce. A bejegyzést követően a Corteva Agriscience lesz a termék kizárólagos forgalmazója Európában a Vetőmag Csávázási Technológia csapatán keresztül, és a Pioneer® márkájú vetőmagtermékeit is ezzel a technológiával kezeli majd.

Emellett a Corteva Agriscience folytatja a Pro Farm Lumidapt™ nevű, növekedésserkentő csávázó készítményének forgalmazását.

Matti Tiainen, a Bioceres Európában működő leányvállalatának, a Pro Farmnak az elnöke elmondta: "Európában gyorsan nő a kereslet a jobb környezeti profillal rendelkező hatékony megoldások iránt, mivel a szabályozási környezet egyre nagyobb kihívást jelent, és a gazdák új és innovatív termékeket keresnek a kártevők és betegségek elleni védekezéshez. A Pro Farmnál a világ egyik vezető biológia alapú termékportfóliójával rendelkezünk, amely egyedi, a gazdálkodókra fókuszáló és a gyakorlatban kipróbált megoldásokat nyújt ennek az igénynek a kielégítésére. A partnerség révén a Corteva Agriscience széleskörű tevékenységére és tapasztalatára építve juttatjuk el legújabb innovációinkat a régió mezőgazdasági termelőihez."

Jean-Philippe Riffat, a Corteva Agriscience EMEA marketingvezetője elmondta: "A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a fenntartható megoldások széles eszköztárát kínálja a termelékenység és a jövedelmezőség biztosítása érdekében. Ez a megállapodás segít kielégíteni a természetes alapú termékek iránti társadalmi és politikai igényt, és előmozdítja küldetésünket, hogy olyan innovatív termékeket szállítsunk, amelyek értéket teremtenek a gazdaságokban. A Symborg és a Stoller felvásárlásai tükrözik elkötelezettségünket a biológiai termékekbe való beruházás mellett, megerősítve ezzel globális vezető pozíciónkat a szegmensben. Az olyan vetőmag-csávázási technológiák pedig, mint a Pro Farm Lumidapt™, a vetőmag közvetlen kezelését foglalják magukban, segítve a gazdákat abban, hogy a termésük a legjobb körülmények között fejlődhessen, csökkentve a mezőgazdaság ökológiai lábnyomát."

Címkék: corteva agriscience, biológiai termékek, vetőmag
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Állattenyésztés, állatjólét, állategészségügy

Ne hagyja ki az év egyik legjelentősebb agráreseményét! Május 31. a kedvezményes jelentkezési ...