Különlegességek a Banya-tanyán
Nem csak nőknek - 2017.09.24
Fűben-fában, na meg persze a lekvárban az orvosság A „Banyát”, ahogy saját magát nevezi, a gyógynövényei, gyümölcsfái között látva kevéssé hihető, hogy nem kisgyermekkora óta űzi ezt a bűbájos mesterséget. Pedig ezelőtt tíz évvel még Kántor Péterné – mert „polgári” neve is van a Banyának – még rendőrként dolgozott.
Tisztelt Látogatónk!
A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!
Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.
Belépés
Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!
Volt időszak, amikor baleseti helyszínelőként, és volt, amikor az életvédelmi alosztály nyomozójaként tevékenykedett. Ahogy ő fogalmaz, „nagyon sok rossz dolgot látott”, de mára már elfelejtette ezeket, hála az új hivatásának.
A Hortobágy kapujában működő Banya „Bio” Tanyának két fő profilja van: az egyik a chili, a másik pedig a lekvárok és desszertlekvárok. Mára már az itt készült termékek nemcsak a vásárokban vagy az interneten elérhetőek, hanem szállodák, neves éttermek kínálatában is.
A chilitermesztés a férj munkaköre, Banya pedig, amellett hogy a vállalkozás névadója, a gyümölcsök, fűszer és gyógynövények termelését és feldolgozását végzi.
Szerző: Szöőr Bea
Címkék: gyümölcs, Banya-tanya, fűszer, gyógynövény, lekvárMiért kell a kén? – Legyél profi a búza nitrogén- és ...
A mezőgépek veteránjai – A legendás Dutra méltatlan sorsa
Mire figyeljenek szójatermesztéskor?
A repceméz hatása. Avagy: ezért érdemes fogyasztani!
Sok az idős és kevés a nő jelenleg a hazai agráriumban
Átadásra került az 1000. eladott Tempo Magyarországon!
Hogyan teljesíthető, az AKG pályázattal a zöldtrágyanövény ...
A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih ...
Öntözésfejlesztési pályázatok
A vadkár-érem több oldala