Kritikusan, sőt önkritikusan – Minőségi alapanyagok, intenzív termelés a kulcs a megtérüléshez

A HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás már évek óta visszatérő 
vendége a debreceni Farmer Expónak. Ez évben azonban új elemmel gazdagodott, 
hiszen a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb is bekapcsolódott
a kiállítás programjainak szervezésébe.


Ez már az idei konferencián megmutatkozott, az elhangzó előadásokat hallgatva teljes képet kaphattunk az ágazat jelenlegi helyzetéről, problémáiról és azokról a tennivalókról, amelyek a versenyképesség megőrzése érdekében immár halaszthatatlanok.

A csütörtöki konferenciának, amely A hazai zöldség- és gyümölcstermesztés innovációjának kulcskérdése: a szaporító- és ültetési anyag minősége címet viselte, első előadója dr. Apáti Ferenc, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodástudományi Intézetének docense, a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Terméktanács felügyelőbizottságának elnöke volt. A pályázati és támogatási környezet hatása a gyümölcságazat fejlődésére címmel tartott előadást, amely a 2014–2020-as támogatási rendszer anomáliáit, problémáit, illetve lehetőségeit mutatta be. Többek között elmondta, hogy ma Magyarországon azok az ágazatok nem működnek, amelyeknek fajlagosan nagy a tőke-, illetve a munkaerőigényük. A bodza, illetve szamóca ezeket nem igényli, így termőterületeik esetében minimális növekedés, illetve stagnálás figyelhető meg.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Szerző: AgrárUnió

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom