TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Gépek a McHale kínálatában

Gépek a McHale kínálatában

Gépesítés - 2022.02.13

A hazai forgalmazás megkezdése óta, az elmúlt több mint tíz év után ma már a magyar gazdálkodók körében is ismerősen cseng a McHale név. A szálastakarmány-betakarító munkagépek fejlesztésére és gyártására specializálódott ír cég termékei teljesítményükkel, minőségükkel és ér-ték-állóságukkal számos magyar gazdaságban bi-zonyítottak.

A bálázás a betakarítási folyamat fontos része, ezért lényeges, hogy optimális időpontban legyen elvégezve, hiszen ez feltétele a kiváló minőségű takarmánykészítésnek. Ennek egyik alapja a rendelkezésre álló bálázógépek kiváló műszaki tartalma, kapacitása, üzembiztonsága, mivel a betakarítási idő elnyúlásával a takarmány minősége romlik. A gépek teljesítménye mellett fontos az elvégzett munka minősége, aminek egyik mérőszáma a bálák tömörsége. Cél a minél több anyag bepréselése egy-egy bálába, így ugyanazt a takarmánymennyiséget kevesebb bálába kell felrakodni, beszállítani.

A McHale cég egyik „zászlóshajója” a McHale V6750 változókamrás körbálázó modell. Ez a típus alapfelszereltségben rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek a jó minőségű, de egyben üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz. Ilyenek – csak néhányat említve – a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

A hazai gyakorlatban is egyre többen alkalmazzák a bálák egyedi csomagolásának technológiáját, amivel az időjárásnak való kitettség csökkentésén túl jóval értékesebb takarmány állítható elő. A McHale bálacsomagolókkal az egyszerű kezelhetőség mellett hatékonyan lehet kiváló minőségű takarmányt készíteni. Népszerű modell a McHale 991LBER automata bálacsomagoló, melynek népszerűsége annak köszönhető, hogy a bálák rakodását, csomagolását, a csomagolt bálák kazlazását egy ember végezheti, a gép ugyanis a rakodóból vezérelhető egy távirányító segítségével. Ezzel a megoldással jelentős munkaerőigény takarítható meg, miközben hatékonyan történik a csomagolás, akár 50-60 bálát becsomagolva óránként.

A bálacsomagolás során igény merül fel a csomagolt bálák kíméletes mozgatására, az ehhez szükséges megfogóadapterek szintén megtalálhatóak a McHale kínálatában.

A bálák felhasználását megkönnyíti a bálabontógépek és bálaszeletelő adapterek használata. A McHale által kínált C460 bálabontó-kiosztó egy széleskörűen felhasználható munkagép, amely alkalmas szalmabálák bontására és kifújására, de használható hosszabb szálú szénabálák, illetve rövid szálú szenázsbálák kiosztására is.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis.  

Címkék: körbálázó, bálázó, McHale, bálázás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tartsuk a vizet a tájban! Vízigény-felmérés mély fekvésű ...

Országos vízigény-felmérést végez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász-hálózata márciusban. Az ...