A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Nyereményjáték Queen
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Gépek a McHale kínálatában

Gépesítés - 2022.02.13

A hazai forgalmazás megkezdése óta, az elmúlt több mint tíz év után ma már a magyar gazdálkodók körében is ismerősen cseng a McHale név. A szálastakarmány-betakarító munkagépek fejlesztésére és gyártására specializálódott ír cég termékei teljesítményükkel, minőségükkel és ér-ték-állóságukkal számos magyar gazdaságban bi-zonyítottak.

Gépek a McHale kínálatában


A bálázás a betakarítási folyamat fontos része, ezért lényeges, hogy optimális időpontban legyen elvégezve, hiszen ez feltétele a kiváló minőségű takarmánykészítésnek. Ennek egyik alapja a rendelkezésre álló bálázógépek kiváló műszaki tartalma, kapacitása, üzembiztonsága, mivel a betakarítási idő elnyúlásával a takarmány minősége romlik. A gépek teljesítménye mellett fontos az elvégzett munka minősége, aminek egyik mérőszáma a bálák tömörsége. Cél a minél több anyag bepréselése egy-egy bálába, így ugyanazt a takarmánymennyiséget kevesebb bálába kell felrakodni, beszállítani.

A McHale cég egyik „zászlóshajója” a McHale V6750 változókamrás körbálázó modell. Ez a típus alapfelszereltségben rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek a jó minőségű, de egyben üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz. Ilyenek – csak néhányat említve – a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

A hazai gyakorlatban is egyre többen alkalmazzák a bálák egyedi csomagolásának technológiáját, amivel az időjárásnak való kitettség csökkentésén túl jóval értékesebb takarmány állítható elő. A McHale bálacsomagolókkal az egyszerű kezelhetőség mellett hatékonyan lehet kiváló minőségű takarmányt készíteni. Népszerű modell a McHale 991LBER automata bálacsomagoló, melynek népszerűsége annak köszönhető, hogy a bálák rakodását, csomagolását, a csomagolt bálák kazlazását egy ember végezheti, a gép ugyanis a rakodóból vezérelhető egy távirányító segítségével. Ezzel a megoldással jelentős munkaerőigény takarítható meg, miközben hatékonyan történik a csomagolás, akár 50-60 bálát becsomagolva óránként.

A bálacsomagolás során igény merül fel a csomagolt bálák kíméletes mozgatására, az ehhez szükséges megfogóadapterek szintén megtalálhatóak a McHale kínálatában.

A bálák felhasználását megkönnyíti a bálabontógépek és bálaszeletelő adapterek használata. A McHale által kínált C460 bálabontó-kiosztó egy széleskörűen felhasználható munkagép, amely alkalmas szalmabálák bontására és kifújására, de használható hosszabb szálú szénabálák, illetve rövid szálú szenázsbálák kiosztására is.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis.  


Címkék: körbálázó, bálázó, McHale, bálázás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...