TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
A Massey Ferguson két új típussal terjeszti ki az MF 8S teljesítményét

A Massey Ferguson két új típussal terjeszti ki az MF 8S teljesítményét

Traktorok - 2021.09.25

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája örömmel jelenti be, hogy két új típust mutat be a díjnyertes MF 8S széria kínálatát csúcsán: egy 285 és egy 305 lóerőset. A sebességváltók terén pedig minden MF 8S típushoz elérhetővé teszi a Dyna-VT Super ECO fokozatmentes hajtóműveket.

Az MF 8S.285 és MF 8S.305 bemutatásával a modellcsalád immár hat tagból áll 205 és 305 lóerő maximális teljesítmény között, ami további 20 LE-vel egészülhet ki EPM rásegítés használatakor (típustól függően).

„A Massey Ferguson nagy megtiszteltetésnek vette a kitüntető Év Traktora díjat, amit az MF 8S kapott 2020-ban – nyilatkozza Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője. – Ezzel a két erőteljes traktorral is a már meglévő modellek sikerére építünk. Mindkettő ugyanazzal a magas építési és felszereltségi szinttel érkezik, amivel sikert értünk el a nagy presztízsű Red Dot termékdizájn díjon is.”

„Múlt júliusban megtapasztalhattuk a Massey Ferguson új korszakának a kezdetét, ami jövőbemutató és megbízható traktorokat hoz el. Örömmel jelenthetjük ki, hogy a való életben – a szántóföldeken – az MF 8S széria nagyon jó fogadtatásban részesült. A gazdálkodók megtapasztalhatták a kényelem és hatékonyság új szintjét, csakúgy, mint a konnektivitás (adatkapcsolat) és az okos gazdálkodás előnyeit.”

„Az új MF 8S.285 és MF 8S.305 típusok megjelenésével ugyanezeket az előnyöket élhetjük át ebben a nagyon fontos, nagy teljesítményű kategóriában. Az, hogy minden MF 8S típusban mostantól elérhető a megbízható és könnyen használható Dyna-VT fokozatmentes hajtómű tovább növeli a széria termelékenységet és teljesítményét, számos műveletet könnyebbé téve ezzel” – fejezi be Lhotte úr.

A 270–305 lóerős szegmensben mostantól a Massey Ferguson kínál MF 8S-es traktort 7,4 literes motorral és 3,05 m-es tengelytávval, valamint kínál eggyel nagyobb MF 8700 S-es erőgépet is 8,4 literes motorral és 3,10 m-es tengelytávval – mindkét szériát Dyna-VT fokozatmentes hajtóművel.

MF 8S széria– a kiterjesztett modellcsalád műszaki jellemzői

mf8stablazat

Két új erőteljes típus csatlakozik az MF 8S szériához:

– 305 LE-s, MF 8S.305-ös Dyna-VT hajtóművel és Exclusive felszereltségi szinttel;
– 285 LE-s, MF 8S.285-ös, ami EPM rásegítéssel 305 lóerő teljesítményre képes és Exclusive vagy Efficient felszereltségi szinttel érkezik, Dyna-VT, Dyna E-Power duplakuplungos vagy Dyna-7 hajtóművel.

• A Dyna-VT fokozatmentes hajtómű (CVT) mostantól minden MF 8S modellen elérhető az új automata móddal, ami a sebesség és a terhelés függvényében vezérli a motorfordulatot.
• Három különböző és hatékony hajtóműből választhatunk attól függően, hogy mire használjuk a gépet és mennyit költenénk a beruházásra.
• AGCO Power 7,4 literes motor nagyobb teljesítménnyel, nyomatékkel és erővel, viszont kevesebb fogyasztással.
• Az egyedi Protect U kialakítás csökkenti a zajt, hőt és vibrációt.
• A Datatronic 5 érintőképernyős terminállal tökéletes az irányítás és az adatkapcsolat.
• Opcióban Fieldstar 5 kiegészítő terminál is elérhető, ami főként a precíziós gazdálkodási funkciókhoz hasznos.

Az új zászlóshajó, a 305 lóerős MF 8S.305

A széria legerősebb, 305 lóerős tagja az MF 8S.305 kizárólag Dyna-VT fokozatmentes sebességváltóval és a legmagasabb, Exclusive felszereltségi szinttel érhető el.

A maximális 305 lóerő teljesítményt 1850 f/p-en adja le a motor. Ez az érték rásegítés (EPM) nélküli. A teljesen egyedi, lapos nyomatékgörbének köszönhetően a maximális 1280 Nm nyomaték 1000 és 1500 f/p között áll rendelkezésre. Ezáltal pedig a traktor még a legkeményebb körülmények között is meg tudja tartani lendületét és erejét.

Az Exclusive felszereltség olyan termelékenységet és kényelmet elősegítő funkciókat tartalmaz, mint Datatronic 5 monitor, MF vDisplay kijelző, aktív mechanikus fülkerugózás, automatikusan beálló légrugós vezetőülés dualmotion csillapítási rendszerrel, multifunkciós kartámla Multipad joystickkal, 4 pár hátsó elektromos szelep (opcionálisan bővíthető) vagy 16 darab LED-es munkalámpa.

Dyna-VT hajtómű vadonatúj automata üzemmóddal

A nagy értékű Massey Ferguson Dyna-VT hajtómű (CVT) alapfelszereltség az MF 8S.305 típuson, a többin pedig opcionálisan elérhető.

A nagyra értékelt Dyna-VT fokozatmentes hajtómű mostantól automata móddal is elérhető. A Multipad joystickkal vagy a pedálokkal Ön egyszerűen szabályozza a menetsebességet, mialatt a váltó automatikusan beállítja a terhelés és a sebesség függvényében a legoptimálisabb motorfordulatszámot. Ez a plusz nemcsak hatékonyabbá teszi az üzemelést, de az üzemanyag-felhasználást is csökkenti.

A Dyna-VT Super Eco váltó tovább növeli a hatékonyságot, ugyanis a 40 km/h-t a traktor már 1450 f/p-en eléri.
Mindegyik Dyna-VT váltóval szerelt MF 8S alapból a legmagasabb Exclusive felszereltséget, valamint a nagyobb üzemanyag-tartályt kapja meg. Ezzel pedig még a csúcsmodell is hosszabban tud dolgozni a hatékonyság érdekében.

Az MF 8S.285 hajtómű választéka

Az új MF 8S.285 maximális teljesítménye 285 lóerő, ami további 20 lóerő rásegítéssel rendelkezik az EPM motorvezérlésnek köszönhetően, és így a teljesítmény 305 lóerőre is emelkedhet például szállítási, TLT vagy nagy hidraulika igényű munkáknál.
A traktor Efficient vagy Exclusive felszereltséggel is rendelhető, hogy minden igénynek tökéletesen meg tudjon felelni.
Az MF 8S.285-től egészen a legkisebb MF 8S.205 típusig, minden modellt mindhárom váltóval (Dyna-VT Super ECO, vadonatúj Dyna E-Power duplakuplungos és Dyna-7 fél-powershift) lehet rendelni.

A vadonatúj duplakuplungos Dyna E-Power sebváltó 28 előre és 28 hátrameneti fokozattal rendelkezik. A megoldás előnye, hogy egy fokozatmentes hajtómű „kapcsolási” kényelmét nyújtja úgy, hogy minden erő leér a talajra, mialatt a fogyasztás is csökken.
A kettős tengelykapcsoló használata a főcsoportok esetében a mechanikus powershift váltók nagy előnyét kínálja, miszerint a nyomatékfolyam nem szakad meg. Ez közel 26 százalékkal csökkenti a főcsoport váltások esetén fennálló teljesítmény veszteséget a magasabb tartományok esetében, illetve akár 5 százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

A harmadik hajtómű, a Dyna-7 fél-powershift verzió. Ez rendkívül egyszerű és hatékony kezelést kínál a 28 előre és 28 hátrameneti fokozattal. Négy főcsoport áll rendelkezésre, mindegyikben 7 sebességfokozattal.

Ezt a váltót a már jól ismert, Dyna-6-ból fejlesztettük tovább, és nemcsak eggyel több fokozatot kínál minden egyes főcsoportban, de 10 százalékkal hatékonyabb a szántóföldi munkák közben az azonos Dyna-6 váltókkal szemben.

Gazdaságos erő

Már sokat bizonyított és megbízható AGCO Power motorok 7,4 liter űrtartalommal találhatók mindkét új típusban. Több erő, nyomaték és teljesítmény kevesebb üzemanyag felhasználás mellett.

A maximális teljesítményt már 1850 f/p-en leadja az erőforrás, ami által csökken a fogyasztás, és a zajszint is akár 5,5 dB-lel. Az All-In-One, teljesen karbantartásmentes füstgázkezelő rendszerben nincs költségteremtő részegység, így nemcsak a környezetet óvja, de a pénztárcánkat is.

Egyedi Protect-U kialakítás

Az MF 8S fülkéje és a motorháztető között 24 cm-es Protect-U zaj, hő és vibráció elnyelő légrés található. A fülkének csak 68 dB a zajszintje, ami az egyik legcsendesebb munkahellyé teszi a piacon. A belső tér 3,4 köbméter, ami ugyancsak az egyik legnagyobb a kategóriában.

A világos és tágas fülke, a 6,6 m²-es üvegfelülettel egyedülálló térérzetet és kilátást biztosít. A kormány előtti műszerfalat az új, digitális MF vDisplay A-oszlopi terminálra cseréltük le, ami által a kezelő előtt csak a PowerControl irányváltóval ellátott kormánykerék marad. Így tökéletes a mellső kilátás, amit a darázsderekú motorháztető is segít.

Az új Control Centre kartámla – amelyen a legújabb Multipad joystick is megtalálható – tökéletes ujjhegyvezérlésű kontrollt biztosít. Az ISOBUS kompatibilis joystick pedig minden traktorfunkciót kezel és egy mikrojoystick-ot is tartalmaz, amivel két hidraulika szelepet lehet működtetni.

Teljes adatkapcsolat

A legújabb generációs, mozgatható karra elhelyezett 9 collos Datatronic 5 monitort pontosan olyan könnyű használni, mint egy mobiltelefont. A csillogásmentes képernyő és a sok gyorsgomb segítik a felhasználást. A monitoron a traktorfunkciókat és az MF Technológiákat is lehet kezelni, mint például az MF Guide automata kormányzás, MF SectionControl szakaszvezérlés, és MF RateControl változómennyiségű anyag kijuttatás. Az MF TaskDoc adathordozás is a csomag része.

A Datatronic 5 újdonsága, hogy a rádiót, a mobiltelefont és a médiát (Bluetooth, USB vagy Aux bevitel) is kezelhetjük rajta keresztül. A kezelő a monitoron felugró képernyőn figyelmeztetést kap, ha van bejövő hívása.

A precíziós technológiák kezeléséhez választhatunk opcionális Fieldstar 5 terminált is a Datatronic 5 monitor mellé.

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

Címkék: traktor, Massey Ferguson
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajlakó kártevők, talajfertőtlenítés – Drótférgek, ...

A talajlakó kártevők kapás kultúráink nagy károkozásra képes károsítói, amelyek ellen a védekezés nem maradhat el. ...