TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Még hatékonyabbak és okosabbak lettek a Steyr traktorok

Még hatékonyabbak és okosabbak lettek a Steyr traktorok

Traktorok - 2021.08.28

Átdolgozott, második generációs Terrus CVT traktorokkal jelentkezett a CNH Industrial csoporthoz tartozó Steyr márka. Megújult a fülke, a kezelőszervek és a csatlakoztathatósági technológia.

Az új traktorok a 250–300 LE-s teljesítménytartományt fedik le az osztrák márkánál. A gyártó célja az, hogy erőgépeikkel még könnyebbé, komfortosabbá, ugyanakkor hatékonyabbá és termelékenyebbé tegyék a munkavégzést.

Az előző generációt 2015-ben mutatta be a Steyr, amely a Terrus CVT vonalat az ausztriai St. Valentinben gyártja. Most elsősorban a fülke újult meg, ahol a Multicontroller III kartámaszt, a konfigurálható kezelőszerveket, az Infomat 1200 érintőképernyős kijelzőt, valamint az első alkalommal megjelenő Steyr S-Fleet telematikai rendszert kell kiemelnünk.

Az anyavállalat CNH Industrial egyre inkább a prémium kategóriába próbálja átsorolni a Steyr márkát, és ez a törekvés már az új Terrus CVT három új (250/270/300 LE-s) modellje esetében is észrevehető. A traktorok „okosságát” elsősorban az új Multicontroller III kartámasz garantálja, amely áttervezett, többfunkciós Multicontroller karral rendelkezik, és teljesen a gazdák igényeire szabható.

steyr terrus

Az ISOBUS-kompatibilis, nagy felbontású Infomat 1200 érintőképernyős monitoron a traktor összes funkciója megjelenik, így rajta keresztül vezérelhető és optimalizálható a hidraulika, a TLT, a motor és az átvitel működtetése. Ráadásul kamerákkal is társítható, ezáltal a traktor eleje és hátulja még jobban belátható válik, biztonságosabbá téve a munkát és a közlekedést.

Az S-Fleet rendszer által korán felismerhetők az esetleges hibák, és a kezelő részére távoli támogatás is adható. A kétirányú adatátvitel azt is lehetővé teszi, hogy egy okoseszközről táblatérképeket vagy más információkat, adatokat juttassunk el az erőgéphez, illetve a csatolt munkagéphez.

A négyoszlopos fülke a hatalmas üvegfelületekkel kiváló kilátást garantál. A biztonságot és hatékonyságot szolgálják a LED-lámpák is, amelyekből akár 14 darab is elhelyezhető a traktor tetején, 4 a fülke elülső részén, 2 a hátsó sárvédőkön, illetve 4 a motorborításon. A kabinban érzékelhető zajszintet 66 decibelre csökkentették.Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: traktor, precíziós gazdálkodás, Steyr, ISOBUS, CVT
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Új mérföldkő a kalászosok védelmében

A 2023-as év erős gombafertőzést hozott a gabonatermesztőknek, a csapadékos ősz és enyhe tél kedvezett a ...