TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Szénné égett egy John Deere, szokatlan baleset történt a hűvös tavaszban

Szénné égett egy John Deere, szokatlan baleset történt a hűvös tavaszban

Hírek - 2023.04.26

A traktortüzek sajnos nem ritkán előforduló esetek, ebben a nem túl meleg tavaszi időszakban ugyanakkor kissé szokatlanok. Szabolcsban mégis így vesztette el a John Deere erőgépét egy szerencsétlenül járt gazda.

Hirdetés

Kigyulladt egy traktor Nyíregyháza külterületén, Nyírjes tanya közelében a napokban. Mire a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiértek, az ikerkerekekkel felszerelt, maga után munkagépet húzó John Deere erőgép már teljes terjedelmében égett.

Előbb négy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az esetről látványos videó is készült, amelyet a cikkünk végén érhetnek el. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Mi okozhat traktortüzet? A mai modern masinák esetében sokszor az elektromos tartozékok a ludasak, amelyeket közvetlenül a traktor akkumulátorának vezetékeire huzaloztak. A nagy terhelések túlmelegedést és tüzet okozhatnak.

Régebben némileg más volt a helyzet, néhány évtizede a túlmelegedő csapágyak és más olajjal kent mozgó alkatrészek miatt kaptak lángra a traktorok. Tanácsos munka előtt alaposan körbevizsgálni ezeket, és persze az akkumulátor megfelelő alkalmazására is ügyelni kell. Ha az erőgép figyelmeztető jelzést ad, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A felhalmozódott szennyeződéseket is sűrűn el kell távolítani.

VIDEÓ ITT a lángoló John Deere-ről. KATT!

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Videó: Bajusz István tűzoltó őrnagy/Nyíregyháza HTP)

Címkék: traktor, tűz, kiégett, john deere, video, ikerkerék, munkagép, akkumulátor, szennyeződés, tanácsok
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva kukorica hibridjei elismerést kaptak a 2023-as ...

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által előállított Pioneer® ...