TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Szénné égett egy John Deere, szokatlan baleset történt a hűvös tavaszban

Szénné égett egy John Deere, szokatlan baleset történt a hűvös tavaszban

Hírek - 2023.04.26

A traktortüzek sajnos nem ritkán előforduló esetek, ebben a nem túl meleg tavaszi időszakban ugyanakkor kissé szokatlanok. Szabolcsban mégis így vesztette el a John Deere erőgépét egy szerencsétlenül járt gazda.

Kigyulladt egy traktor Nyíregyháza külterületén, Nyírjes tanya közelében a napokban. Mire a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiértek, az ikerkerekekkel felszerelt, maga után munkagépet húzó John Deere erőgép már teljes terjedelmében égett.

Előbb négy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az esetről látványos videó is készült, amelyet a cikkünk végén érhetnek el. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Mi okozhat traktortüzet? A mai modern masinák esetében sokszor az elektromos tartozékok a ludasak, amelyeket közvetlenül a traktor akkumulátorának vezetékeire huzaloztak. A nagy terhelések túlmelegedést és tüzet okozhatnak.

Régebben némileg más volt a helyzet, néhány évtizede a túlmelegedő csapágyak és más olajjal kent mozgó alkatrészek miatt kaptak lángra a traktorok. Tanácsos munka előtt alaposan körbevizsgálni ezeket, és persze az akkumulátor megfelelő alkalmazására is ügyelni kell. Ha az erőgép figyelmeztető jelzést ad, azt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A felhalmozódott szennyeződéseket is sűrűn el kell távolítani.

VIDEÓ ITT a lángoló John Deere-ről. KATT!

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Videó: Bajusz István tűzoltó őrnagy/Nyíregyháza HTP)

Címkék: traktor, tűz, kiégett, john deere, video, ikerkerék, munkagép, akkumulátor, szennyeződés, tanácsok
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Minden, amit a gyümölcsösök lombtrágyázásáról tudni kell! ...

A gyümölcsösökben az új trágyázási időszak mindig ősszel és kora tavasszal, a talajon keresztüli fenntartó ...