Hirdetés
Két mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át Fazekas Sándor

Két mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át Fazekas Sándor

Hírek - 2016.04.01

Egy ceglédi és egy kenderesi mezőgazdasági szakiskola energetikai korszerűsítését adta át csütörtökön a földművelésügyi miniszter.


Fazekas Sándor a 65 éves kenderesi iskola projektzáróján elmondta: a pályázati forrásból az intézmény hét épülete újult meg. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal-és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.

iskola1

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A ceglédi iskolában új hőszigetelést, modern nyílászárókat kapott a főépület mellett a tornacsarnok, a melléképület és a két tanműhely.

Fazekas Sándor elmondta:a beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani.

A miniszter beszélt arról is, hogy a mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség. Ennek feltételei pedig adottak, hiszen tangazdaságok működnek az intézmények keretei között. Az FM agrárszakképző intézményeiben az a cél, hogy korszerű, szakmai műveltségre tegyenek szert a tanulók és ezáltal megtalálják a megélhetésüket biztosító munkát - mondta.

ciskola

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.

Több mint 130 millió forintból újult meg a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, csaknem 150 millió forintból korszerűsödött a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola.




Forrás: MTI

Címkék:
Kiemelt hírek