A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Elindult a Bayer új átláthatósági honlapja

Hírek - 2018.01.06

A Bayer elindította új, a még nagyobb átláthatóságot biztosító honlapját a http://cropscience-transparency.bayer.com/ címen, amelynek célja, hogy mindenkinek elérhetővé tegye a növényvédő szerek értékeléséhez szükséges tudományos adatokat.

Elindult a Bayer új átláthatósági honlapja


A vállalat célja a biztonsági szempontból fontos növényvédelmi tanulmányok összefoglalóinak elérhetővé tétele; nyílt és átlátható párbeszéd előmozdítása a társadalommal; valamint a hatóságok támogatása az adatbekérések kezelésében. Ezzel a lépéssel a Bayer vezető szerepet vállal az átláthatóság megteremtésében, miközben a vállalat bizalmas termékösszetételét és gyártási folyamatadatait is védelmezi.

A jelentős mennyiségű biztonsági vizsgálati eredményeket összefoglaló jelentések mellett a Bayer engedélyezi a nem kereskedelmi célú hozzáférést is biztonsági vizsgálataihoz, kezdve az imidaklopridra vonatkozó jelentésekkel. A dokumentumok tudományos hitelességét a mellékelt háttéranyagok, például videók és infografikák biztosítják. A Bayer ezzel a lépéssel a nyitott és átlátható párbeszéd elősegítésére törekszik.

„Az élelmiszerek vagy élelmiszeripari technológiák biztonságával kapcsolatos ellentétes beszámolók megnehezítik az embereknek, hogy különbséget tegyenek a tények és a fikciók között. Ez a Bayer-kezdeményezés ezért jelent fontos lépést a fokozott átláthatóság megteremtéséhez – mondta dr. Adrian, Percy a Crop Science Divízió Kutatási és Fejlesztési részlegének globális vezetője.

– Ezeket az adatokat korábban kizárólag a hatóságokkal osztottuk meg. Hiszünk abban, hogy tudományos közösségünk összekapcsolása a nyilvánossággal az az út, amely bizalmat épít, és megmutatja további hajlandóságunkat a minél nagyobb átláthatóságra.”

„Izgatottan várjuk az új weboldal hatását, amely a hatóságok munkáját is támogatja, hiszen alternatív eszközt biztosít nekik a nyilvántartásukhoz szükséges dokumentumok beszerzésére – mondta Percy.

– A jövőben szeretnénk, ha az adott tudományterület szakértőin kívül akár mások is gyorsan és könnyen hozzáférhetnének a hatóanyagok biztonságosságával kapcsolatos információkhoz, és ezzel véleményüket tudományos adatokra alapozhatnák.”

A Bayer új átláthatósági weboldala a jövőben rendszeresen frissül. 2018-ban további, teljes körű, mélyreható, a hatóanyagok biztonságosságával kapcsolatos vizsgálati jelentésekhez férhet majd hozzá az érdeklődő. A Bayer a jövőben több nyelven – például németül – is szeretné elérhetővé tenni az új weboldal szolgáltatásait.


Címkék: Bayer, növényvédelem, honlap