húsipar

Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac három magyar húsüzem előtt

Három magyar húsüzem egyedi akkreditációjának tanúsítványát adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek Emmanuel Piñol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere május 23-án Budapesten. A dokumentumok átvételével egy közel három éves engedélyezési folyamat zárult le sikeresen. Az érintett vállalatok hamarosan megkezdhetik termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.

A kaposvári, kisvárdai és nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg. A tanúsítványok átadásával lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet- ázsiai országba.

Az agrárminiszterek megállapodtak abban, hogy szakértői csere indul a mezőgazdasági kutatás területén, különösen a rizs és a szarvasmarha tekintetében.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytat tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal – a magyar cégek igényeinek megfelelően – sertés-, baromfi-, valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható, mely Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír.

Forrás: FM Sajtóiroda

Tags: húsüzem, húsexport

Kapcsolódó cikkek

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom