
Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac három magyar húsüzem előtt
Hírek - 2017.05.24
Három magyar húsüzem egyedi akkreditációjának tanúsítványát adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek Emmanuel Piñol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere május 23-án Budapesten. A dokumentumok átvételével egy közel három éves engedélyezési folyamat zárult le sikeresen. Az érintett vállalatok hamarosan megkezdhetik termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.
A kaposvári, kisvárdai és nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg. A tanúsítványok átadásával lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet- ázsiai országba.
Az agrárminiszterek megállapodtak abban, hogy szakértői csere indul a mezőgazdasági kutatás területén, különösen a rizs és a szarvasmarha tekintetében.
Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytat tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal – a magyar cégek igényeinek megfelelően – sertés-, baromfi-, valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható, mely Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír.
Forrás: FM Sajtóiroda
Címkék: húsüzem, húsexport
A Spectrum® stabil alap a napraforgó gyomirtásában

Tájékoztatás az állatok ártalmatlanításáról ragadós száj- és ...

Ragadós száj- és körömfájás járvány kapcsán elrendelt hazai ...

Gabonapiaci trendek: fókuszban az árpa és a búza

Úttörő megoldás az Optigép Kft.-től

Újabb rovarölő permetezőszer kapott engedélyt Magyarországon ...

Hogyan segíthetik a gazdálkodókat a szaktanácsadók?

Egyensúly a szakértelem és a megfizethetőség között

Hogyan indítsuk a tavaszi növényeket aszályban

Megjelent a ragadós száj- és körömfájás betegség ...