TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 600 Ft
Benzin ára: 580 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 379,95
USD: 347,02
CHF: 393,67
GBP: 437,56
Hirdetés
KITE: üzenet a jövőnek – Időkapszulákat helyeztek el a vállalat 50 éves fennállása alkalmából

KITE: üzenet a jövőnek – Időkapszulákat helyeztek el a vállalat 50 éves fennállása alkalmából

Hírek - 2023.10.30

A KITE Zrt. idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból az elmúlt öt évtizednek egész évben jubileumi rendezvénysorozattal állít emléket. Ennek egyik jeles eseménye volt szeptember 14-én a cég országos hálózatának hat telephelyén az időkapszulák elhelyezése. A program keretében a jelenkor KITE-sei a jövő generációja számára fogalmazhatták meg gondolataikat, melyeket 25 év múlva, 2048-ban, az időkapszulák felnyitásakor olvashatnak el a munkavállalók.

A KITE Zrt. fél évszázada a hazai agrárium meghatározó szereplője, az elért sikerekhez pedig az alapító elődök és a cég jelenlegi dolgozói egyaránt hozzájárultak. E jeles évforduló a múlt tisztelete mellett alkalmat teremt az elismerésekre és a köszönetnyilvánításra is, amit az időkapszulák elhelyezése napján Szabó Levente vezérigazgató intézett a munkavállalókhoz.

KITE: üzenet a jövőnek – Időkapszulákat helyeztek el a vállalat 50 éves fennállása alkalmából

Stabilitás, megbízhatóság, innováció a kulcsszavak

Külön köszöntötte Vizsnyai Irén titkársági adminisztrátort, aki a vállalat ikonikus alakja, hiszen a KITE alapítása óta, 50 éve része a cég életének. „Nemcsak arra emlékezik, mi volt a múltban, hanem jelen van velünk, és abban bízom, arra számítok, hogy a jövőben is jelen lesz velünk” – hangsúlyozta Szabó Levente. A folytatásban kiemelte, hogy mindig közel állnak hozzá a KITE-s események, különösen a mai, amikor 50 év távlatában emlékeznek meg az alapító elődökről, valamint azokról az értékekről, melyek a cég stabil alapját adják immár öt évtizede. Az egyik ilyen múltban gyökerező érték az innováció, mely a jelenben is meghatározza a vállalat alapelveit. Emellett a megbízhatóság és a stabilitás, amik bár hangzatos szavaknak tűnhetnek – fogalmazott a vezérigazgató –, valójában komoly tartalom áll mögöttük, hiszen a cég már számos, kihívással teli időszakban bizonyított az elmúlt évtizedekben.

„A stabilitás és a megbízhatóság nemcsak a beszállítókra, finanszírozók, szakmai szervezetek révén mondható el, hanem a munkavállalók, dolgozók tekintetében is. Az a jövő, ami rövid távú, igen bizonytalan. Az a múlt, ami már 50 évet ölel fel és legalább 25 évre biztosított, még mindig többet ér, mint a pillanatnyi öröm” – utalt arra, hogy a vállalat biztos megélhetést nyújt munkavállalói számára.

A továbbiakban köszönetét fejezte ki a dolgozóknak, akik nélkül kevésnek bizonyulnának a KITE alapértékei és a jó kapcsolatrendszer a beszállítókkal és a partnerekkel. A közös sikerekhez kellenek azok a kollégák, akik ismerik az alapértékeket, és ezek mentén elhivatottan végzik munkájukat a vállalat céljainak megvalósításáért.

Szabó Levente beszéde zárásaként arra is kitért, hogy az esemény kapcsán leírt üzenetekben benne van az, hogyan szeretnék látni a KITE-t 25 év múlva, amiért napi szinten kell tenni. De ha az elődök által kitaposott úton haladunk, negyed évszázad múlva a következő generáció átélheti, hogy a KITE ne csak hazánk, hanem Közép-Európa legmeghatározóbb agrárvállalkozása legyen, és az egyetlen immáron 75 éves, az alapítók által meghatározott értékeket ma is megtartó és őrző, az innovációt pedig magasan a zászlaján hordó termelési együttműködéssé váljon.

Ha az elődök által kitaposott úton haladunk, negyed évszázad múlva a következő generáció átélheti, hogy a KITE ne csak hazánk, hanem Közép-Európa legmeghatározóbb agrárvállalkozása legyen.

25 év múlva időkapszula idézi fel a jelent

Ezt követően a cég képviselői – Szabó Levente vezérigazgató, Guba Sándor, az igazgatóság elnöke, Kotormán Mihály pénzügyi és számviteli vezérigazgató-helyettes és Zahorán Zalán műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes – ünnepélyes keretek között elhelyezték az időkapszulát a KITE nádudvari központjában. Végül a régiók vezetői öt régió egy-egy alközpontjában – Nagykállón, Győrszemerén, Szászbereken, Kaposváron és Kecskeméten – egymás után helyezték el a kapszulákat. Az üzenetekben főként azokra a kérdésekre kaphatunk választ, hogy a jelenlegi munkavállalók milyen útravalót adnának a jövő KITE-seinek, valamint hogyan látják a vállalatot 25 év múlva. Mindezek mellett természetesen egyedi üzenetek, fényképek, sőt pendrive-on rögzített videóüzenetek és a helyi újságok is bekerültek az urnákba, méltó emléket hagyva az utókor számára. A KITE Zrt. az időkapszulák elhelyezését minden helyszínen élőben közvetítette a munkatársaknak. Az esemény Wass Albert Üzenet haza című versével zárult Mercs Máté Péter színművész szavalatában.

A fentebb említett helyszíneken egy kőre rögzített fémplakett jelzi az időkapszulák helyét, melyek kiemelésére 25 év múlva, 2048-ban kerül sor.

Címkék: kite zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Januártól jönnek a kötelező visszaváltási díjas termékek

Hamarosan hazánkban is életbe lép a 0,1–3 literig terjedő fém, műanyag és üveg italcsomagolások kötelező ...