TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,34
USD: 359,17
CHF: 408,24
GBP: 455,43
Hirdetés
Tanyán élni az autópálya közepén is lehet, sőt még a körforgalomban is

Tanyán élni az autópálya közepén is lehet, sőt még a körforgalomban is

Hírek - 2023.05.31

Az Egyesült Királyságban létezik egy farm, amely az autópálya kellős közepén található.

Hirdetés

A Stott Hall Farm erős kerítéssel, ütközésgátlóval van körbevéve, hogy az állatállomány még véletlenül se tévedjen a forgalmas útszakaszokra, és hogy balesetek esetén, a járművek se jussanak be a farm területére, jelentős kárt okozva. Az észak-angliai Liverpool és Hull városait összekötő M62-es autópályán található farm, a világon egyedülálló, állítja az odditycentral.com, és az Egyesült Királyság autópálya - hálózatának egyik legismertebb látványossága.

Az első gondolata az embernek ilyenkor, hogy biztos nem akarták a tulajdonosok eladni a területet, amikor az autópálya épült, ilyen például Wales-ban található Denbighshire - ben a Howatson család esete, ők ugyanis negyven éve a körforgalom közepén élnek a körkörös út kis zöld szigetén, családi házukban.

Az egykori Wild család birtokában lévő Stott Hall farm története viszont egészen más. Az ITV egyik 1983 – ban forgatott dokumentumfilmje is bizonyítja, hogy a családot sosem kérték meg arra, hogy az autópálya építés miatt adják el a földterületet.

Az ő esetükben az M62 – es autópályát építő cég mérnökcsapata döntött úgy, hogy inkább kikerüli a tanyát, és a két oldalán építi meg az útszakaszt. A terület ugyanis lápos, geológiailag nem lenne alkalmas egy felüljáró építésére, írja Michael Clegg a cikkben.

A Calderdale – ben található tanyával az ott lakók teljesen meg vannak elégedve. Hármas üvegezésű ablakaik megvédik őket a kinti zajtól, épp csak a nagyobb dudálásokat lehet hallani, mást nem, állítják, és meglepően tiszta a levegő ott, nagyon alacsony a légszenyezettség. Pedig egy autópálya közepén épp az ellenkezőjére számítanánk.

A jelenlegi tulajdonosok, Jill és Thorp Falkingham arról számoltak be a Manchester’s Finestnek, hogy élvezik, hogy a világ legkülönlegesebb farmján élhetnek békésen, állatokat tartva, de kicsit magányosnak érzik magukat, mert a legközelebbi barátaik, nagyjából félóra autóútra laknak tőlük.

És hogy milyen lehet az élet a körforgalom közepén? A Howatson család számára csomagokat kiszállító sofőröknek a kézbesítéssel gyűlik meg a bajuk. Nem elég csak annyit mondani a kiszállítónak, hogy a körforgalomnál, hanem időbe kerül, amíg megérti, hogy bent a körforgalomban van a ház, elkerülve, hogy sokáig körözzön a környéken, mire megtalál minket – meséli az egyik tulajdonos.Címkék: farm
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kiterjedt tűzifa-kereskedői hálózatot buktattak le a Nébih ...

Több hónapos megfigyelést és ellenőrzést követően csaptak le a nyugat-dunántúli, nyolc főből álló hálózatra a ...