A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Erős, tiszta, kényelmes: Landini 5 Stage V

Traktorok - 2021.08.22

A Landini megújította kínálatát az új, 5-ös szériás traktorokkal. A három modell mindegyike teljesíti a Stage V emissziós normákat, a legnagyobb erőgép pedig akár 115 LE leadására is képes.

Erős, tiszta, kényelmes: Landini 5 Stage V


„A teljesítménnyel, amely a nagyobb kategóriájú gépekhez hasonlítható, az új Landini 5 Stage V tökéletesen illeszkedik mind a szántóföldeken, mind a gazdaságokban végzett munkákhoz, bármilyen feladat maximális hatékonysággal történő elvégzéséhez, és mindemellett kiváló kezelési kényelemmel rendelkezik” – emelte ki Antonio Salvaterra, az Argo Tractors marketingigazgatója.

Az új szériában három modell érhető el, amelyeket az FPT F36 négyhengeres, 16 szelepes, 3,6 literes, turbófeltöltéses dízelmotorja szolgál ki. A legnagyobb modell akár 115 LE leadására is képes. A legmodernebb utókezelési eljárásokkal teljesíti a Stage V normákat, így teljesen megfelel az EU szabályozásának. Az utókezelő rendszert sikeresen integrálták a motorháztető alá, így garantálva továbbra is a kivételes kilátást a gépkezelő számára.

A nyolc váltóvariációval teljesen a saját igényeinkre lehet szabni a megálmodott traktort. Az alap 12 előre + 12 hátra fokozattal és mechanikus irányváltóval ellátott erőátviteli egységtől akár a T-Tronic váltóig (48 előre és 16 hátra fokozat, mászóval, elektrohidraulikus irányváltóval) terjednek az opciós lehetőségek.

A Common Rail rendszer pontos üzemanyag mennyiséget biztosít a csökkentett üzemanyag-fogyasztás és jobb teljesítmény érdekében. A megtakarításhoz hozzájárul a Motor Memo Switch rendszer is, amely lehetővé teszi az ideális motorfordulat memorizálását és előhívását a különböző alkalmazásokhoz. A 135 literre növelt üzemanyagtartály és a 13 literes AdBlue tartály hosszú munkavégzést biztosít.

A teljesítményt és a kényelmet az új rugózott első híd biztosítja, megbízhatóságot és stabilitást kölcsönözve a szántóföldön végzett munkákhoz és a szállítási körülmények közben. A tapadás maximalizálása érdekében az új 5-ös széria Twin Lock-kal van felszerelve, ami az első és hátsó differenciálmű egyidejű integrált kapcsolását jelenti. A rendszer automatikusan be- és kikapcsolja a differenciálzárat és a négykerék-meghajtást, megkönnyítve és hatékonyabbá téve ezzel a kezelő munkáját. Ezen kívül az első tengelybe integrált olajfürdős féktárcsával ellátott IBS-nek (integrált fékrendszer) köszönhetően, akár 50 százalékkal csökkenthető a féktávolság.

Alapesetben a függesztő szerkezet vezérlése mechanikus rendszerű, de akár teljesen elektromos is lehet, növelve a termelékenységet és a precízebb munkavégzést. A hátsó 3 pont csatlakozás 2-es kategóriájú és akár 4500 kg kapacitású. 4 TLT fokozat érhető el a traktoron, valamint az automata TLT-kapcsolás.

Az úgynevezett Total View Slim fülke esetében is elérhető opcióként a mechanikus fülkerugózás, amely hozzájárul az első tengellyel együtt a gépkezelő elszigeteléséhez a rezgésektől, növeli a kényelmet szállítás és munka közben. A 4 oszlopos szerkezet maximalizálja az üvegezett területet, 360 fokos látómezőt biztosít. Az akár 10 LED lámpának köszönhetően az éjszakai munkavégzés sem akadály, a vezetőfülke tetőkialakítása biztosítja a rálátást a homlokrakodóra.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: AXIÁL Kft. / Landini


Címkék: traktor, Landini, Stage V, homlokrakodó, differenciálmű

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...