A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Újabb orosz óriás születik: Kirovec traktor TMZ motorral, CVT váltóval

Újabb orosz óriás születik: Kirovec traktor TMZ motorral, CVT váltóval

Traktorok - 2021.06.23

Az orosz Kirovec eredetileg erre az évre tervezte az új K8 traktorszéria bemutatóját, ám a legutóbbi bejelentés szerint ezt a 2022-es esztendőre halasztották. Új motor, új váltó készül hozzá.

Újabb orosz óriás születik: Kirovec traktor TMZ motorral, CVT váltóval


A burkolat alá TMZ dízelmotort szerelnek, amely nagyjából 600 LE teljesítményt produkál majd. Ez mintegy 165 LE pluszt jelent a jelenlegi legerősebb (K-743M) modellhez képest.

A Kirovec gépei eleinte saját gyártású erőforrást kaptak, de aztán környezetbarátabb Cummins vagy Mercedes motorokat is szereltek beléjük, és a mostani TMZ-re váltás is arra utalhat, hogy az új nagytraktorokat az Európai Unión belül is értékesíteni akarják, nemcsak Oroszországban.

A gyártó közleménye szerint az erőforrás „elektronikus vezérléssel” rendelkezik majd, ami feltehetőleg a közös nyomócsöves (common rail) befecskendezésre utal. Újdonság lesz a fokozatmentes (CVT) váltó is, a K8 személyében tehát egy vérbeli, modern nagytraktort kaphat a piac.

A Kirovec traktorok Szentpéterváron készülnek, és évente mintegy 3000 masina gördül le a gyártószalagról. Az alkatrészek 70 százalékát ők maguk állítják elő, a szigorúbb emissziós normákat teljesítő motorokat viszont külső partnerektől szerzik be.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 


Címkék: traktor, emisszió, újdonság, CVT váltó, orosz, TMZ, Kirovec

KIEMELT HÍREK

Agrárgazdaság - 2023.01.28

Ugyan silány minőségű az importált áru, de olcsó, és rontja a magyar gazdák piaci lehetőségeit is

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.

Kiskert Kárkép - 2023.02.19

Hiába a nagy kert, ha nem jó fekvésű, vagy a nap nagy részében beárnyékolja a szomszéd háza? Természetesen ekkor sem kell csüggednünk, van megoldás!

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Agrárgazdaság - 2023.03.27

A természetes vizeinket egyszerre kell védeni és használni. Ezt szolgálja az az uniós előírás is, miszerint 2023 végéig a magyar gazdáknak is be kell jelenteniük az engedély nélkül ...

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...

Gépesítés - 2023.03.23

Egy 1984-es évjáratú, nagyon jól karbantartott, 125 lóerős Mercedes-Benz MB Trac 1300-as traktort kínálnak eladásra az ausztriai St. Wolfgang im Salzkammergut-ban. Habár az MB Trac ...

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.