A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Idén már kapható lesz a New Holland metánhajtású traktora

Traktorok - 2021.04.04

A jövő itt kopogtat az ajtónkon, végző fázisához érkezett a metánhajtású New Holland traktor tesztelése. A T6.180 Methane Power jelzésű modell a tervek szerint 2021 végén elérhető lesz, nemcsak Európában, de a világpiacon is.

Idén már kapható lesz a New Holland metánhajtású traktora


A New Holland nem is olyan régen, a 2019-es hannoveri Agritechnica szakkiállításon mutatta be a biogázzal (biomasszából nyert metánnal) hajtott traktorát, amely meglepően gyorsan sorozatgyártásúvá érett. A T6.180 Methane Power erőgép számos szántóföldi tesztet követően immár készen áll arra, hogy a gazdák is birtokba vegyék – első körben a Benelux-államokban, valamint Franciaországban, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban, ahol a biogáz-előállítás magas szintűnek nevezhető.

A New Holland és a motorokat biztosító FPT Industrial a környezetkímélő hajtásmódot más traktorsorozatok esetében is megvizsgálja, hiszen természetesen bővíteni szeretnék kínálatukat ebben a szegmensben. Együttműködnek a munkagépeket gyártó olasz Nobilivel is, azzal a céllal, hogy közösen fejlesszenek elektromos hajtású munkaeszközöket a szőlészetek és gyümölcsösök számára.

Ami a piacérett T6.180 Methane Power traktort illeti, ez a dízeles társaihoz képest 99 százalékkal kevesebb légszennyező részecskét termel, valamint 10 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást (és összességében 80 százalékkal a károsanyag-kibocsátást), ráadásul 30 százalékkal alacsonyabb költséggel üzemeltethető. Hathengeres, 6,7 literes motorja 180 LE leadására képes, maximális hátsó emelési kapacitása közel 7,9 tonna.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 


Címkék: traktor, New Holland, biogáz, emisszió, metán