A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

ArmaTrac: nyugati alkatrészekből összerakott keleti traktor

Traktorok - 2019.01.15

Török „ruhába” bújva próbál még nagyobb szeletet kihasítani az európai traktorpiacból a Mahindra. Az indiai óriásvállalat a nemrég felvásárolt ArmaTrac márka révén immár egy újabb 125 lóerős masinával rendelkezik.

ArmaTrac: nyugati alkatrészekből összerakott keleti traktor


Az indiai Mahindra 2017-ben szerezte meg a török ArmaTrac traktormárkát, elsősorban azzal a céllal, hogy erősítse európai piaci pozícióit. A Magyarországon is szép számban megtalálható erőgépek megbízható és minőségi komponensekből készülnek, hiszen Perkins vagy Deutz motorral, illetve ZF vagy Carraro váltóval vannak felszerelve.

Az ArmaTrac a bolognai EIMA szakkiállításon mutatta be legújabb traktorát, s az 1254 Lux CRD4 nevet viselő modell a legnépszerűbb szegmensben próbálja felvenni a harcot vetélytársaival a maga 125 LE-s teljesítményével. Az erőt a Stage IV emissziós normáknak megfelelő, négyhengeres Deutz motor szolgáltatja, a 16/16-os váltó és a hátsó tengely a ZF-től származik.

A túlelektronizáltságtól mentes masina az extra teljesítmény ellenére is 5 százalékkal hatékonyabb elődeinél az üzemanyag-felhasználás tekintetében. Egyáltalán nem tekinthető „fapadosnak”, hiszen Power Shuttle, front felfüggesztés, TLT, légkondicionálás és fülkerugózás teszi kényelmesebbé és segíti a kezelő munkáját.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, felvásárlás, Mahindra, EIMA, ArmaTrac