A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

140 lóerős egy átlagos francia traktor

Traktorok - 2018.10.26

Nem zárt jó évet tavaly a francia traktorpiac, az értékesített erőgépek átlagteljesítménye azonban tovább növekedett, és immár elérte a 140 lóerőt. Az emelkedési trend lényegében a világ legnagyobb részére jellemző.

140 lóerős egy átlagos francia traktor


Az Európában eladott traktorok jelentős része Franciaországban talál gazdára, így az ott zajló folyamatokra az egész kontinensnek érdemes odafigyelnie. A legújabb jelentések szerint az új értékesítésű kerekes traktorok átlagos teljesítménye immár elérte a 140 LE-t a nyugat-európai országban, ami megerősíti a szerte a világban – így Magyarországon is – érzékelhető trendet. A talajkímélő módszerek, sőt a robotizálás terjedése ellenére a termelők még mindig az egyre nagyobb erőgépeket keresik, mert a klímaváltozás szeszélyei közepette ezek biztosítják a leggyorsabb és leghatékonyabb munkavégzést.

traktor

A tavalyi évben 161 235 darab új mezőgazdasági traktort értékesítettek Európában. A 30 országra vonatkozó adatok szerint a kontinens piaca 12,8 százalékos növekedést produkált 2016-hoz képest. Ez azonban nem minden országra igaz, a spanyoloknál például 5,7 százalékos volt a bővülés, a dánoknál egészen elképesztő, 22,9 százalékos emelkedés volt tapasztalható, ugyanakkor a franciáknál 2,2 százalékos visszaesés.

Franciaországban 2017-ben a John Deere volt a legnépszerűbb traktormárka a Statista portál jelentése szerint. Az amerikai gépek 17,2 százalékos részesedéssel rendelkeztek a piacon, megelőzve a New Hollandot (14,6 százalék) és a Fendtet (12,1 százalék). A Top 5-be a Beauvais-ban gyárat működtető Massey Ferguson (11,8 százalék) és a Claas (11 százalék) fért még be.


Címkék: traktor, mezőgépgyártás, Európa, Franciaország, értékesítés