A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Hibrid traktor a Carrarótól

Traktorok - 2018.10.24

Elektromos és dízelmotorral felszerelt traktort mutat be a Carraro a következő hónapban Bolognában. Az erőgép a két erőforrást akár külön-külön is képes használni.

Hibrid traktor a Carrarótól


Hibrid traktor piacra dobásán töri a fejét a Carraro. Az újdonság a november 7–11. közt tartandó bolognai EIMA szakkiállításon mutatkozik be a nagyközönség előtt. Az Ibrido (vagyis Hibrid) névre hallgató erőgép elektromos és dízel erőforrással lesz felszerelve. A masinát az olasz mezőgépgyártók szövetsége, a FederUnacoma előzetesen két díjjal is jutalmazta.

Első látásra pedig a traktor nem mutat nagy különbséget a hagyományos változatokhoz képest. Külsejét, méreteit, arányait, valamint a fülkében lévő kezelőszerveket tekintve megegyezik a klasszikus erőgépekkel, az erőátvitelről is a „szokásos” 24+24 Carraro mechanikus irányváltó gondoskodik.
Az Ibrido újdonsága abban rejlik, hogy 100 százalékosan elektromos működtetésű is lehet, illetve az is megoldható, hogy csak a kompaktabbra szabott dízelmotor szolgáltassa az erőt. Vontatásnál, vagy TLT-vel végzett munka esetén a hagyományos erőforrás „boost”-jaként vethető be az elektromos motor, amely 105 LE teljesítményre képes.

A Carraro Group története 1932-ig nyúlik vissza, az alapító Giovanni Carraro ekkor készítette el az első vetőgépét. Az első traktoruk 1958-ban gördült le a gyártószalagról, ám két esztendővel később Antonio Carraro kivált a cégből, és az ő vállalata ma már elkülönülten működik az anyacsoporttól.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, hibrid, elektromos, EIMA, Carraro